fbpx
Сьогодні
19:00 17 Чер 2024

У застосунку Резерв+ оновили дані вже 1,5 мільйона українців

Через мобільний застосунок Резерв+ свої дані оновили вже 1,5 млн громадян.

Про це Міністерство оборони повідомило у Фейсбуці з посиланням на заступницю міністра Катерину Черногоренко, передає Рубрика.

Понад 233 тисячі осіб на сьогодні оновили свої дані через центри надання адміністративних послуг, 208 тисяч зробили це через територіальні центри комплектування та соцпідтримки.

Найактивніше свої дані оновлюють громадяни, які перебувають за кордоном:

  • Польщі,
  • Німеччині,
  • Чехії,
  • Канаді,
  • США

У Міноборони нагадали, що оновити дані необхідно до 16 липня. Для цього можна завантажити Резерв+ в App Store чи Google Play й авторизуватися через Bank ID або звернутися до ТЦК чи ЦНАПу.

За словами Черногоренко, найзручнішим способом оновлення даних залишається застосунок Резерв+. Серед його користувачів – 210 тисяч військовозобов'язаних жінок.

«Цифрові інструменти допомагають оновлювати дані з будь-якої локації та розвантажують ТЦК», – зауважила заступниця міністра.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Також повідомлялось, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Повноцінна версія "Резерв+" зʼявиться вже влітку. Тоді й у додатку буде електронний військовий квиток.

А Кабінет Міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Водночас документи, які були оформлені до 16 травня, вважатимуться дійсними на всій території України до видачі документа нового зразка.

Окрім того, роботодавці, відповідно до постанови Кабінету міністрів, можуть видавати повістки військовозобов'язаним.

Також повідомлялось, що з 18 липня повістки до ТЦК почнуть надсилати через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію.

Відтепер також представники територіальних центрів комплектування мають право вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним цілодобово.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: