fbpx
Сьогодні
12:58 17 Чер 2024

Сирський заявив, що війська рф намагаються захопити важливі ділянки місцевості на 4 напрямках

Фото: Фейсбук / Головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що російська армія й далі проводить активні наступальні дії на Куп'янському, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках.

Про це він написав у Telegram під час відвідувань угруповань, які воюють на східному фронті, передає Рубрика.

Сирський відзначив, що на цих чотирьох напрямках росіяни намагаються прорвати українську оборону та захопити важливі ділянки місцевості або населені пункти, які впливають на стійкість оборони.

Основні зусилля окупанти зосереджують на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість їхніх ударних бригад і полків.

Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

"Як і раніше, мета моєї роботи — вивчення обстановки, допомога командирам бригад в організації бойових дій, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю озброєння і боєприпасів, посилення резервами тощо", — зазначив головнокомандувач.

Фото: Фейсбук / Головнокомандувач ЗСУ

За його словами, після поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від партнерів та прибуття перших F-16 час гратиме на користь України, а шанси росії на успіх будуть зменшуватись.

Тому, додав Сирський, командування окупантів наразі намагається наростити інтенсивність та розширити географію бойових дій для максимального виснаження українських військ, зриву підготовки резервів та недопущення переходу до активних наступальних дій.

Головнокомандувач також розповів, що днями на Донеччині український військовий однієї з бойових бригад ЗСУ самостійно взяв в полон чотирьох російських окупантів.

Ситуація на фронті

Російсько-окупаційні війська ставлять собі за мету захопити міста Часів Яр Донецької області та Вовчанськ у Харківській області. Останні тижні армія рф посилила свій тиск на напрямку Часового Яру.

11 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська не захопили село Іванівське поблизу Часового Яру.

Також  у ЗМІ з'явилася інформація, що приблизно з третього червня російські загарбники намагаються накопичуватися у крайніх будинках мікрорайону "Канал" у Часовому Яру Донецької області. Це та частина міста, що розташована найближче до окупованого Бахмута.

Окрім того, українські захисники утримують під своїм контролем більшу частину Вовчанська. Вони намагаються витісняти ворога з міста та просуватися вперед.

Як повідомляють у військовому командуванні, станом на 16 червня, ситуація складна, проте контрольована силами оборони.

Загалом минулої доби, Сили оборони ліквідували ще понад 1000 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 527 390 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: