Швейцарія допустила участь диктатора рф в новому саміті миру: без арешту через ордер

Попри наявність ордера Міжнародного кримінального суду, президент російської федерації володимир путін може бути присутнім на подальших потенційних конференціях та переговорах щодо миру в Україні, організованих Швейцарією.

Про це заявила президент Швейцарії Віола Амхерд, повідомляє Рубрика з посиланням на її прес-конференцію за підсумками саміту.

На питання журналістів щодо можливої присутності путіна у Швейцарії з урахуванням виданого МКС ордера на його арешт для подальших переговорів і, можливо, конференції щодо миру в Україні, Амхерд сказала, що це можливо.

"Так, якщо присутність державного діяча необхідна для проведення конференції, то можна зробити виняток. І в разі переговорів про мир в Україні з Росією це було б якраз таким випадком. Але це має бути рішення уряду", – сказала вона.

Її слова також підтвердив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс. Він сказав, що це може бути організовано.

"Це можливо відповідно до наших законів. Звичайно, ми маємо робити це разом із МКС, але як держава, що приймає, – можемо зробити виняток із цього", – сказав він.

Ордер на арешт путіна

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт російського диктатора володимира путіна у зв'язку з його причетністю до злочинів, скоєних під час війни в Україні.

Це рішення стало важливим кроком у процесі міжнародного правосуддя та відповідальності за воєнні злочини. Ордер на арешт був виданий на основі звинувачень у грубих порушеннях міжнародного права, включаючи злочини проти людяності та військові злочини.

Ордер має на меті притягнути путіна до відповідальності та забезпечити справедливість для жертв конфлікту. Незважаючи на дипломатичний і політичний імунітет, видача ордера на арешт путіна є потужним сигналом від міжнародної спільноти про неприйнятність безкарності за такі дії.

Саміт миру у Швейцарії

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Попри заяви ЗМІ, учасники саміт миру ухвалили спільну декларацію. Як відомо, її підписала 78 держав та чотири організації, в якій окреслили три головні моменти, пов'язані з атомною, продовольчою та гуманітарною безпекою.

Серед тих, хто не підписав комюніке – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати, Ірак, Йорданія.

Як пояснив глава МЗС України Дмитро Кулеба, документ буде відкритим. Тобто навіть після завершення саміту країни зможуть підписати декларацію.

Напрацьовані результати Саміту миру також передадуть представниками Російської Федерації.

Президент Володимир Зеленський анонсував другий саміт мируУкраїна не має часу для довготривалої роботи над тим, як прийти до миру у війни з росією, треба діяти швидко. 

Як заявив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісругий саміт миру може відбутися до президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Деякі країни вже висловили свою цікавість у проведенні наступного саміту миру.

Свіжі дописи

  • Новини

Мобілізація представників культури: у Мінкульті розкритикували це рішення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв вважає "не до кінця грамотною та… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

У Криму окупанти знищили античний Херсонес та поставили на його місці новобудову

У тимчасово окупованому Криму російські археологи та забудовники повністю знищили автентичну пам’ятку світового значення -… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Український бренд випустив благодійний дроп “Незламна менталочка”: у чому рішення

Український бренд оверсайз-одягу Buddu випустив благодійний дроп "Незламна менталочка": кошти від продажу підуть тим, хто… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

На платформі мобільних застосунків AppStore з’явилася гра про перепливання річки Тиси: у ДПСУ відреагували

На платформі мобільних застосунків AppStore з’явилася мобільна гра, у якій персонажу потрібно подолати річку Тису.… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Повх: десятки російських окупантів заблоковані на агрегатному заводі у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області російські окупанти залишаються заблокованими на агрегатному заводі: інші загарбники намагаються туди… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Майже 4200 світлин російських об’єктів допоміг українській розвідці зробити “Народний супутник”

4173 знімки ворожих об’єктів зробили Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України за допомогою супутників.… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.