Новини

Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein

Німецька збройова компанія Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein, який може збивати ракети та дрони.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на The Telegraph.

У Rheinmetall зазначили, що основою для нового танку буде Leopard 1, на його корпус планують встановити найсучаснішу зенітну систему Skyranger. Створення нової машини дозволить посилити обороноздатність України.

Системи озброєння, здатні протистояти загрозам ближнього радіуса дії, таким як дронові та ракетні атаки, все частіше розглядаються як критично важливі на лінії фронту в Україні, у так званій "першій війні дронів".

"Є ще багато основних бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм", — керівник відділу наземних систем компанії Rheinmetall сказав Бйорн Бернхард.

Компанія Rheinmetall лише нещодавно розробила систему Skyranger, яка може похвалитися складними датчиками із 360-градусним оглядом поля бою, здатними боротися з групами дронів.

Видання зазначає, що українська армія вже отримала близько сотні танків Leopard 1 у звичайній комплектації. Але українські лідери неодноразово закликали до більшої підтримки у посиленні української ППО, щоб протистояти постійним атакам російських безпілотників, які б'ють по енергооб'єктах.

"Ми орієнтуємося на довгострокову перспективу в Україні. Ми не просто постачаємо обладнання, а потім виводимо – ми показуємо, що будемо там постійно і підтримуватимемо Україну", — сказав Бернхард.

Skyranger 35 – це сучасна мобільна зенітна артилерійська система, яка призначена для захисту військ і стратегічних об'єктів від повітряних загроз: безпілотники, вертольоти і крилаті ракети.

Основне озброєння Skyranger 35 включає 35-мм автоматичну гармату Oerlikon Revolver Gun, здатну вести вогонь з високою скорострільністю і точністю. Skyranger оснащена сучасними сенсорами і радарами, які забезпечують виявлення, супровід і ураження цілей в автоматичному режимі. Skyranger 35 може бути встановлена на різних мобільних платформах, що забезпечує високу маневреність і оперативне розгортання. Комплекс інтегрований із системами управління вогнем і здатний працювати в складі єдиної мережі ППО з багаторівневим захистом.

Свіжі дописи

  • Новини

Укренерго: 27 червня графіки відключень будуть застосовуватися впродовж всієї доби

В Україні у четвер, 26 червня, відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня. Вони… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Мільйонні зловживання на бронежилетах: посадовцю “Укренерго” повідомлено про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру посадовцю компанії «Укренерго», якого звинувачують у розтраті 8 млн гривень на… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Данія виділить 4,7 млн євро для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях

Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмір близько… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Президент підписав закон про впровадження електронного квитка у транспорті

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

У застосунку “Резерв+” з’явився статус бронювання від мобілізації

У мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували гуманітарний штаб у Херсоні: постраждали п’ятеро людей

Російські війська вдень 26 червня завдали удару по гуманітарному штабу у Херсоні. Внаслідок атаки постраждали… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.