fbpx
Сьогодні
12:24 17 Чер 2024

РФ перевела частину кораблів у Азовське море: у чому причина

facebook.com/Taclbery)

Росіяни перевели частину кораблів до Азовського моря, оскільки вважають акваторію більш безпечною через контроль усього узбережжя. В Чорному й Азовському морях сьогодні вранці, 17 червня, перебуває 7 кораблів рф. Частина з них є носіями крилатих ракет типу "Калібр".

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник Військово-морських сил (ВМС) Дмитро Плетенчук, передає Рубрика також і з посиланням на Військово-морські сили Збройних сил України (ВМС ЗСУ).

Як розповів Плетенчук, основна тактика ворога за останні пів року зводилась до того, що російські кораблі ховались на базі в Новоросійську і на базі в Севастополі.

Після знищення ракетного корабля "Аскольд", росіяни вивели з Севастополя ще шість одиниць.

Зокрема вони вирішили перевести в Азовське море ще кілька кораблів з Новоросійська. Наразі в акваторії розташовані вісім кораблів, зокрема три носії крилатих ракет проєкту "Буян-М" і три великі десантні кораблі.

"Ймовірніше за все, їх перевели туди з метою поновлення навчального процесу. Тому що там десантуватись їм немає куди – на жаль, там усе узбережжя окуповано росіянами", – додав Плетенчук.

За слова Плетенчука, ймовірно ворог почувається більш безпечно в Азовському морі через те, що Керченська протока стоїть на заваді дронам.

Зокрема росіяни використовують тактику прикриття цивільними суднами.

"Однак верифікованої інформації, чому вони перемістилися в Азов, наразі немає. Це лише припущення і версії, виходячи з дій противника", – додав він.

Станом на ранок 17 червня в Чорному й Азовському морях росія тримає 7 кораблів.

Так, за інформацією військових, станом на 06:00 фіксуються:

  • в Чорному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет;
  • в Азовському морі 6 ворожих кораблів, 3 з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет.

Також військові фіксують 1 ворожий корабель в Середземному морі, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 8 ракет.

Крім того, за добу в інтересах Росії, прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 7 суден, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 3 судна, з них 0 рухались з протоки Босфор.

Нагадаємо, завдяки морським дронам, зокрема таким як MAGURA V5, Україні вдалось змусити втекти з Криму бойові кораблі Росії.

Ці дрони вже уразили 11 російських кораблів:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: