Новини

МОН: 81 тренер готовий навчати вчителів оновленого предмета “Захист України”

Міністерство освіти і науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з особливостями оновленого предмета "Захист України".

Про це повідомили в Міносвіти, цитує Рубрика.

У міністерстві розповіли, що підготовку закінчив 81 тренер. Їх навчали представники 12 бригади НГУ «Азов», OSINT-фахівці проєкту Molfar, KMBS та школа «Майбутні». Як розповіли у МОН, навчання охоплювало теми національної безпеки та оборони, інформаційної безпеки, військового управління, а також стосувалося особливостей роботи з учнями 10–11 класів та педагогіки.

фото: МОН

«Хочемо, щоб з 1 вересня предмет "Захист України" викладали по-новому. І саме вчителі мають стати рушієм цих змін, тому навчання педагогів — важливий фокус уваги. Наша мета — зробити так, щоб у підсумку вчителі "Захисту України" стали натхненниками для багатьох молодих громадян: формували потужну патріотичну позицію, надавали знання для збереження життя як в мирний час, так і в умовах війни», — зазначає міністр освіти Оксен Лісовий.

Відтепер після тримання сертифікату тренери зможуть проводити підвищення кваліфікації вчителів.

Планується, що в липні запускатиметься набір на другу хвилю навчання для тренерів через великий попит та важливість викладання оновленого предмета «Захист України».

Нагадаємо, раніше Оксен Лісовий заявляв, що предмет «Захист України» викладатимуть по-новому. За його словами, торік уряд виділив фінансування на переоснащення кабінетів і навчання вчителів. Загалом функціонуватиме мережа приблизно з тисячі навчальних центрів для викладання «Захисту України».

фото: МОН

У цій дисципліні буде 6 модулів, серед них і домедична допомога, де є елементи тактичної медицини. Також там буде різноманітна інженерія, що передбачає, зокрема, навички управління безпілотними апаратами, радіозв'язок і різноманітні технології, пов'язані з військовим контекстом. А ще МОН передбачило топографію і тактику: базові знання та навички.

Як зазначають в МОН, у 2023 році уряд виділив 1,74 млрд грн для підвищення кваліфікації вчителів предмета «Захист України».

фото: МОН

Міністерство освіти й науки ще у вересні минулого року запустило пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України". Для його апробації обрали школи з різних регіонів України. 

Нагадаємо, що Міністерство освіти й науки оголосило до оновлення шкільної дисципліни "Захист України" включити навчання керування дронами.

Окрім того, створення навчальної програми для школярів з домедичної допомоги запропонували Київська міська військова адміністрація спільно з Навчально-тренувальним центром тактичної медицини КоЛеСо.

Свіжі дописи

  • Новини

Укренерго: 27 червня графіки відключень будуть застосовуватися впродовж всієї доби

В Україні у четвер, 26 червня, відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня. Вони… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Мільйонні зловживання на бронежилетах: посадовцю “Укренерго” повідомлено про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру посадовцю компанії «Укренерго», якого звинувачують у розтраті 8 млн гривень на… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Данія виділить 4,7 млн євро для відновлення енергооб’єктів у Миколаївській та Харківській областях

Міністерство закордонних справ Данії перерахує до Фонду підтримки енергетики України додатковий грант у розмір близько… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Президент підписав закон про впровадження електронного квитка у транспорті

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

У застосунку “Резерв+” з’явився статус бронювання від мобілізації

У мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували гуманітарний штаб у Херсоні: постраждали п’ятеро людей

Російські війська вдень 26 червня завдали удару по гуманітарному штабу у Херсоні. Внаслідок атаки постраждали… Читати більше

Wednesday June 26th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.