fbpx
Сьогодні
13:43 17 Чер 2024

Мексика в Україні відновить роботу посольства

Фото: з відкритих джерел

Голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що Мексика відновить роботу посольства в Україні.

Про це він анонсував за підсумками зустрічі з мексиканською колегою Алісією Барсеною, передає Рубрика.

Кулеба зазначив, що вони з Барсеною провели "конструктивну та предметну зустріч".

"Я вдячний Мексиці за участь у Саміті миру та підтвердженні своєї відданості миру на основі Статуту ООН та основоположних принципів міжнародного права. Ми також обговорили шляхи розвитку нашої двосторонньої співпраці. У звʼязку з цим я вітаю рішення Мексики відновити своє посольство в Україні", — написав міністр.

Довідка

Нагадаємо, 2 червня у Мексиці на президентських виборах вперше в історії країни перемогла жінка – ексмер столиці Мехіко, фізик зі ступенем доктора енергетики, член групи кліматологів ООН, нобелівська лауреатка Клаудія Шейнбаум.

Шейнбаум набрала близько 60% голосів на найбільших виборах в історії Мексики.

Ці вибори стали історичним досягненням у переважно католицькій країні, відомій своєю патріархальною культурою.

Новообрана 61-річна президентка збирається замінити на посаді Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який йде у відставку. Обрадор є давнім союзником Шейнбаум, чиї програми соціального забезпечення вирвали багатьох мексиканців із бідності, зробивши їхню ліву партію Морена фаворитом в опитуваннях.

Глава Української держави висловив сподівання щодо плідної співпраці та подальшого зміцнення українсько-мексиканських відносин.

"Ми впевнені, що Мексика може змінити значущу роль у глобальних зусиллях, спрямованих на досягнення справедливого й тривалого світу в Україні, а також на відновлення повної сили Статуту ООН у всьому світі", – наголосив Зеленський.

Також повідомлялось, що президент Володимир Зеленський запросив Мексику долучитися до реалізації української формули миру та стати співтворцем перемоги над злом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: