“Я тебе чую”: лист однолітку в окупації”: в Україні стартував конкурс учнівських есе 

В Україні стартував Всеукраїнський конкурс учнівських есе "Я тебе чую": лист однолітку в окупації", який допоможе зрозуміти реалії життя дітей, що залишилися та проживають і зараз на тимчасово окупованих територіях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

У чому проблема?

На тимчасово окупованих територіях України проживає понад 1,6 млн дітей615 тисяч із них — шкільного віку.

Мінімум 100 тисяч із них залучено до російських пропагандистських "молодіжних організацій".

"Ми окремо виділяємо школярів, адже вони є жертвами системи знищення української ідентичності", раніше наголошувала голова Центру громадянської просвіти "Альменда" Марія Суляліна.

Яке рішення?

Як розповідають, мета конкурсу — сформувати в суспільстві розуміння і співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях.

До участі в конкурсі запрошують учнів 8–11 класів закладів загальної, професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

Як це працює?

Охочим пропонують написати есе у формі листа до ровесників, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб висловити їм розуміння їхнього становища та слова підтримки.

"Для написання есе рекомендується ознайомитись із матеріалами про реалії життя дітей в окупації. Учасники, які пройшли відбірковий етап, отримають дипломи лауреатів та учасників конкурсу. Кращі роботи будуть рекомендовані для публікації", пояснили в парламентському Комітеті.

Фото: Верховна Рада України

Зазначають, що конкурс важливий для підтримки дітей, які зараз перебувають під окупацією. Листи однолітків допоможуть їм усвідомити, що про них пам'ятають і чекають вдома.

Роботи на конкурс приймаються до 31 липня, результати оголосять до 1 вересня. З його умовами та порядком проведення можна ознайомитися за посиланням.

Що відомо про перевиховання росією українських дітей

Росія фінансує значну кількість програм, метою яких є "перевиховання" українських дітей із тимчасово окупованих територій.

Як повідомляли, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Також повідомляли, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії". А ще російські загарбники організували у захопленому Мелекіно під Маріуполем табір воєнізованого руху "Юнармія" угруповання "днр".

Окрім того, у Херсонської області на тимчасово окупованій території в школах розпочали процес формування спеціалізованих класів, у яких будуть готувати "поліцаїв".

А школярів тимчасово захопленого Маріуполя окупаційна влада прагне перетворити на щось схоже до радянських піонерів.

Свіжі дописи

  • Новини

Держсекретар США анонсував новини про ППО для України напередодні саміту НАТО

Найближчим часом можуть з'явитись новини про надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони. Вони очікуються до… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

У Швеції готується виставка зі знищеними під час війни книгами: у чому рішення

У Швеції мають намір восени провести виставку зі знищеними внаслідок російського удару книгами. Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

В Україні впроваджують механізм “інвест-няні” для створення сучасної сміттєобробної інфраструктури: у чому рішення

В Україні планують застосувати механізм “інвест-няні” для створення сучасної сміттєобробної інфраструктури. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Полярники показали, як “шпигують” кити в Антарктиці

Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" зафільмували китів, які "шпигують" на поверхні океану в Антарктиці.… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

На фронті отримав поранення журналіст та колишній політв’язень Кремля Асєєв

Український письменник та журналіст, лауреат Шевченківської премії, колишній бранець терористів "ДНР", Станіслав Асєєв знову отримав… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Кабмін дозволив збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держпідприємств

Кабінет міністрів вніс зміни до положення про Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.