fbpx
Сьогодні
15:32 17 Чер 2024

"Я тебе чую": лист однолітку в окупації": в Україні стартував конкурс учнівських есе 

Фото: Depositphotos

В Україні стартував Всеукраїнський конкурс учнівських есе "Я тебе чую": лист однолітку в окупації", який допоможе зрозуміти реалії життя дітей, що залишилися та проживають і зараз на тимчасово окупованих територіях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

У чому проблема?

На тимчасово окупованих територіях України проживає понад 1,6 млн дітей615 тисяч із них — шкільного віку.

Мінімум 100 тисяч із них залучено до російських пропагандистських "молодіжних організацій".

"Ми окремо виділяємо школярів, адже вони є жертвами системи знищення української ідентичності", раніше наголошувала голова Центру громадянської просвіти "Альменда" Марія Суляліна.

Яке рішення?

Як розповідають, мета конкурсу — сформувати в суспільстві розуміння і співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях.

До участі в конкурсі запрошують учнів 8–11 класів закладів загальної, професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

Як це працює?

Охочим пропонують написати есе у формі листа до ровесників, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб висловити їм розуміння їхнього становища та слова підтримки.

"Для написання есе рекомендується ознайомитись із матеріалами про реалії життя дітей в окупації. Учасники, які пройшли відбірковий етап, отримають дипломи лауреатів та учасників конкурсу. Кращі роботи будуть рекомендовані для публікації", пояснили в парламентському Комітеті.

діти листи на ТОТ

Фото: Верховна Рада України

Зазначають, що конкурс важливий для підтримки дітей, які зараз перебувають під окупацією. Листи однолітків допоможуть їм усвідомити, що про них пам'ятають і чекають вдома.

Роботи на конкурс приймаються до 31 липня, результати оголосять до 1 вересня. З його умовами та порядком проведення можна ознайомитися за посиланням.

Що відомо про перевиховання росією українських дітей

Росія фінансує значну кількість програм, метою яких є "перевиховання" українських дітей із тимчасово окупованих територій.

Як повідомляли, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Також повідомляли, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії". А ще російські загарбники організували у захопленому Мелекіно під Маріуполем табір воєнізованого руху "Юнармія" угруповання "днр".

Окрім того, у Херсонської області на тимчасово окупованій території в школах розпочали процес формування спеціалізованих класів, у яких будуть готувати "поліцаїв".

А школярів тимчасово захопленого Маріуполя окупаційна влада прагне перетворити на щось схоже до радянських піонерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: