fbpx
Сьогодні
20:59 17 Чер 2024

Командир 125 бригади, яка обороняла Харківщину, залишає посаду

Фото: 125 окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України / Facebook

Командир 125 бригади Територіальної оборони, що захищала Харківщину, Артур Горбенко повідомив, що йде з посади.

Про це написали у Facebook бригади, цитує Рубрика.

Сам Горбенко не уточнив причину свого звільнення, однак зазначив, що продовжить службу в лавах Збройних сил України.

Він також подякував військовим 125 бригади за службу, вірність присязі та відданість українському народові під час російсько-української війни.

«Схиляю голову та низько вклоняюсь усім тим, хто загинув. Вічна пам'ять Воїнам 125 окремої бригади територіальної оборони, які віддали найцінніше — своє життя за нашу країну, за мир і спокій на рідній землі», — написав Горбенко.

125 бригада ТрО з вересня 2022 року брала участь у боях на східному напрямку України, зокрема в контрнаступі на Харківщині, битві за Бахмут та Кремінну. З травня 2022 року бригада у складі оперативного угруповання військ тримала оборону на Харківщині.

Однак у травні 2024 року Державне бюро розслідувань почало розслідування за фактом прориву військами рф державного кордону в Харківській області. Зокрема, у проваджені про самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби фігурувало командування 125 бригади.

У самій бригаді заперечували відступ своїх підрозділів із займаних оборонних рубежів, називаючи їх «вкрапленням відвертої ІПСО». Крім того, після появи повідомлень у ЗМІ про відкриття проваджень щодо прориву на Харківщині військові бригади закликали «припинити інформаційні атаки» проти їхнього підрозділу.

«Хтось каже, що [ми] дали можливість ворогу пройти до Вовчанська, хоча це зовсім інша смуга і підрозділів 125 бригади там ніколи не було і не мало бути», — писали в бригаді.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: