ISW: президента рф не цікавлять добросовісні переговори про мир в Україні

На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російський диктатор володимир путін не зацікавлений та й навряд чи буде зацікавлений  у найближчому майбутньому в добросовісних переговорах про мир в Україні.

Як передає Рубрика, про це пише Інституту вивчення війни (ISW).

Переважна більшість країн та міжнародних організацій, які взяли участь в ініційованому Україною Глобальному саміті миру у Швейцарії 15-16 червня, підписали спільне комюніке, в якому підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

У комюніке також підтверджено:

  • підтримку експлуатації Україною та контролю над окупованою росією Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС) для забезпечення безпеки ядерної енергії та установок,
  • "вільного, повного та безпечного" комерційного судноплавства в Чорному морі для забезпечення глобальної продовольчої безпеки,
  • обміну всіх військовополонених,
  • повернення всіх "депортованих і незаконно переміщених українських дітей" та інших незаконно затриманих українських цивільних осіб.

Близько 80 країн і міжнародних організацій підписали комюніке, хоча Саудівська Аравія, Індія, Південна Африка, Вірменія, Бахрейн, ОАЕ і Бразилія (яка була присутня на саміті як "спостерігач") були серед країн, які не підтримали комюніке.

В Офісі президента України підкреслили, що метою саміту було сприяння "справедливому миру … на основі Статуту ООН та міжнародного права", підкресливши зусилля України заручитися підтримкою міжнародної спільноти у припиненні війни на умовах, які не порушують міжнародне право, не ставлячи під загрозу територіальну цілісність чи суверенітет України.

16 червня на саміті прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що "росія не повинна зараз сидіти за столом переговорів", і що мир в Україні настане лише тоді, "коли Росія погодиться з міжнародними принципами та статутом ООН".

При цьому аналітики зазначають, що ISW продовжує вважати, що правитель путін не зацікавлений у добросовісних переговорах і лише імітує зацікавленість у переговорах в окремих випадках у рамках більш широких інформаційних зусиль, спрямованих на те, щоб підбурити Захід піти на поступки, які б порушили суверенітет України.

Путін навряд чи буде зацікавлений у добросовісних переговорах в осяжному майбутньому, враховуючи, що нещодавно він виклав теорію російської перемоги в Україні, яка ґрунтується на припущенні, що російські війська здатні до невизначеного в часі повзучого просування на полі бою, щоб витримати західну підтримку України.

Ключові висновки ISW за 16 червня:

  • Переважна більшість країн та міжнародних організацій, які взяли участь в ініційованому Україною Глобальному саміті миру у Швейцарії 15-16 червня, підписали спільне комюніке, в якому підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.
  • Втеча в'язнів та захоплення заручників у російському СІЗО в Ростові-на-Дону викликали скарги російських ультранаціоналістів, які підкреслили нездатність Росії боротися з внутрішнім екстремізмом після терористичної атаки в Крокус Сіті Холі 22 березня.
  • Кремль і пов'язані з ним структури продовжують використовувати відносини Росії з Республікою Сербською (сербським політичним утворенням у складі Боснії і Герцеговини – ред.) для дестабілізації ситуації на Балканах.
  • Російські війська нещодавно просунулися вперед поблизу Вовчанська та Донецька.
  • За повідомленнями, російські військові продовжують примушувати своїх призовників підписувати контракти на військову службу з Міністерством оборони Росії, ймовірно, в рамках криптомобілізації, що триває.

Як зазначив Володимир Зеленський, заява російського президента володимира путіна про територіальні претензії до України – це велика помилка, яка корисна для України.

Також український президент відповів, за якої умови готовий до перемовин з рф та назвав два шляхи тиску на росію для закінчення війни.

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки атаки по Дніпру: рятувальники розбирають завали багатоповерхівки, 5 людей вважаються зниклими безвісти 

Рятувальники продовжують розбирати завали багатоквартирного будинку у Дніпрі після ракетної атаки, що сталася ввечері 28… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

МВФ схвалив виділення Україні траншу на 2,2 млрд доларів

Рада директорів МВФ завершила четвертий перегляд програми розширеного фінансування для України (EFF), ухваливши рішення про виділення Україні… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 12, серед них – вагітна жінка

У Дніпрі кількість травмованих унаслідок ракетного удару російських військ по житловому будинку увечері 28 червня… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Україна повернула з російського полону 10 цивільних: серед них – заступник голови Меджлісу

З російського полону вдалося повернути ще десятьох цивільних громадян України, серед  них – заступник голови… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

У Міноборони підтвердили інформацію про знищення росцентру космічного зв’язку в Криму 23 червня

Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони 23 червня знищили російський центр космічного зв'язку під… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: кількість боєзіткнень зросла до 131, найгарячішою точкою по всій лінії фронту залишається Покровський напрямок

На фронті від початку цієї доби сталося вже 131 бойове зіткнення з російськими військами, найбільшу… Читати більше

Friday June 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.