fbpx
Сьогодні
18:50 17 Чер 2024

70% українців вважають, що Зеленський має лишатися президентом до кінця воєнного стану, – результати опитування

Фото: flickr.com

70% респондентів погодилися з тим, що Володимир Зеленський має лишатися президентом до кінця воєнного стану. Залежно від регіону проживання з цим згодні 65-74% респондентів, тобто переважна більшість українців не піддають сумніву легітимність президента.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного в рамках проєкту Mobilise наприкінці травня, пише Рубрика.

Разом з тим, не згодні з цим – 22%.

При цьому, за даними опитування, більшість українців (56%) скоріше або повністю схвалюють діяльність Зеленського на посаді Президента України (скоріше або повністю не схвалюють – 37%). У попередньому опитуванні у вересні 2023 року 77% схвалювали його діяльність.

«Відповідно, рівень схвалення помітно знизився, проте лишається на високому рівні», – зазначили у КМІС.

Крім цього, респондентів просили відповісти, яке з восьми слів/словосполучень краще описує ставлення до президента. Хоча дійсно є тенденція до зниження частки тих, хто ставиться до президента із захопленням (з 33% у липні 2022 року до 8% зараз), але загалом більшість українців (69%) мають нейтрально-позитивне ставлення (із більш вираженою нейтральністю, стриманістю), зазначають соціологи.

Разом із тим більшість українців (58%) згодні з твердженням, що українська влада не повинна йти на компроміси в переговорах.

Ще 30% вважають, що Україна продовжуватиме боротьбу, скільки буде потрібно.

Раніше Рубрика повідомляла, що станом на січень Зеленському продовжують довіряти майже 70% громадян України. 

Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року соціологи фіксували зростання критичного ставлення до органів влади України. Довіра до президента дещо зменшилася, проте перебуває на однозначно позитивному рівні. Поляризовані погляди має досить невелика частка респондентів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: