fbpx
Сьогодні
19:40 17 Чер 2024

18 червня графіки погодинних відключень світла діятимуть протягом усієї доби

Протягом доби 18 червня графіки відключень електроенергії діятимуть для промислових та побутових споживачів у всій країні.

Про це повідомили в ДТЕК, пише Рубрика.

В «Укренерго» пояснили, що графіки застосовуватимуться на тлі зростання споживання через потепління та робочі дні.

Водночас енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватись не буде.

Інформацію про те, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

графіки погодинних відключень світла

Що відомо про відключення світла в Україні

Нагадаємо, у травні в Україні знову почали вимикати світло. Спочатку це були екстрені відключення, потім – за графіками.

Обмеження електропостачання пов'язані з дефіцитом в енергосистемі. Зокрема, причиною стало те що українські енергооб'єкти піддалися низці масованих російських ударів. В результаті було зруйновано кілька великих ТЕС та ТЕЦ.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

7 червня Кабінет міністрів України доручив органам державної та місцевої влади зменшити споживання електроенергії. Зокрема чиновників зобов'язали відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, а місцеву владу закликали обмежити освітлення вулиць.

Варто додати, що Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою, ніж цього. Він підкреслив, що уникнути відключень побутових споживачів не вдасться через два фактори: прогнозоване зростання енергоспоживання через повернення спеки і виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС.

Крім того, найближчими днями "Енергоатом" у межах виконання планової ремонтної кампанії виведе у ремонт ще один енергоблок на 1000 МВт (1 ГВт). Через це може збільшитися тривалість відключень світла.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: