fbpx
Сьогодні
16:09 16 Чер 2024

Зеленський анонсував другий саміт миру: через місяці, а не роки

Фото: Скриншот з відео

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не має часу для довготривалої роботи над тим, як прийти до миру у війни з росією. Треба діяти швидко. Деякі країни вже висловили свою цікавість у проведенні наступного саміту миру.

Як повідомляє Рубрика, про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції за результатами саміту миру у Швейцарії.

За його словами, за підсумками першого саміту країни будуть працювати у групах щодо окремих питань миру. І коли, каже Зеленський, план дій для досягнення миру буде готовий, а кожен крок до цього — пропрацьованим, може відбутися наступний саміт.

"Ми не маємо часу на довготривалу роботу. Ми маємо діяти швидко. Робота має тривати місяці, а не роки. Коли план дій щодо миру буде готовим і кожен крок буде пропрацьованим, то відкриється шлях до проведення другого саміту миру, а отже до завершення війни та справедливого і тривалого миру", – сказав Зеленський.

За його словами, вже є низка країни, які хочуть прийняти другий саміт миру у себе й Україна вже почала обговорювати це питання.

"Ми почали переговори з ними. Я впевнений, що вибір матиме справді глобальне значення", – підкреслив президент.

Що відомо про Глобальний саміт Миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії.

На ньому обговорюються ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Під час виступу Зеленський зазначив, що на інавгураційному Саміті миру Україні вдалося зібрати 101 країну та міжнародну організацію. На саміті представлені усі частини світу і континенти.

Також, зі слів президента України Володимира Зеленського, єдність лідерів держав з різних континентів на Міжнародному саміті миру доводить, що ідея міжнародного права залишається живою та дієвою.

Окрім того, вже завершена робота над спільною декларацією. Країни зможуть приєднатися до неї навіть після закінчення роботи саміту.

Нагадаємо, що раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголошував, що спільне комюніке Глобального саміту миру у Швейцарії залишать відкритим, щоб інші країни, які не приїхали на конференцію, змогли долучитися пізніше.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: