fbpx
Сьогодні
16:52 16 Чер 2024

Ватикан готовий стати посередником в обміні полоненими між росією та Україною

У Ватикані висловили готовність виступити посередником в обміні полоненими між Україною та російською федерацією. Для цього Святий престол перебуває в постійному зв'язку з українською та російською владою.

Про це секретар Святого престолу кардинал П'єтро Паролін сказав під час Саміту миру у Швейцарії, передає Рубрика.

За його словами, Ватикан готовий допомогти як посередник у тих справах, "які є прийнятними для всіх сторін і приносять користь тим, хто постраждав".

Зокрема, там прихильно ставляться до сприяння поверненню депортованих у росію дітей і звільненню полонених, особливо тяжкопоранених військових і цивільних.

Також Паролін зазначив, що є інформація про недотримання Женевських конвенцій у частині поводження з військовополоненими. Як цитує його "Інтерфакс-Україна", секретар Святого престолу заявив про труднощі у створенні разом із Міжнародним комітетом Червоного Хреста комісії, яка б, зокрема, могла оцінити становище військовополонених, які потребують невідкладної медичної допомоги.

Пропозиція Ватикану щодо військовополонених

Папа Римський Франциск у Великодньому посланні висловив побажання про обмін усіма полоненими між росією та Україною за принципом "всіх на всіх".

Він зазначив, що його думки "линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні".

Нагадаємо, на початку березня Папа Римський Франциск зробив неочікувану заяву щодо війни на території України в інтерв'ю швейцарського телеканалу RSI.

Згідно з записом понтифік заявив, що найсильніший той, хто має мужність підняти "білий прапор" та вести перемовини.

"Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти "білий прапор" та веде переговори", – сказав Франциск.

Кардинал П'єтро Паролін, державний секретар Ватикану, друга людина після Папи заявив, що першою умовою будь-яких переговорів щодо припинення війни в Україні є те, що росія має припинити свою агресію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: