fbpx
Сьогодні
15:10 16 Чер 2024

Штаби Трампа та Байдена домовились про дебати, які відбудуться за специфічними правилами

Фото: Associated Press

Про правила перших передвиборчих дебатів домовилися штаби кандидатів у президенти Сполучених Штатів Америки Джо Байдена та Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначають, Байден та Трамп будуть виступати без чернеток та будуть присутні в аудиторії студії CNN (цей канал є організатором перших дебатів – ред.).

Цікаво і те, що кандидати погодилися виступити на єдиному подіумі, але їх місця визначаться за допомогою підкидання монети.

Під час виступу мікрофон буде увімкнений лише у того кандидата, який виступає у цей момент. Їм заборонено брати сцену реквізит чи попередньо написані нотатки – видадуть лише ручку, блокнот і пляшку води.

Окрім цього у залі не буде глядачів, а тривалість дебатів буде 90 хвилин з двома рекламними паузами. Під час реклами ні Трамп, ні Байден не зможуть спілкуватись з представниками своїх передвиборчих штабів.

"Але як і раніше, модератори використовуватимуть усі наявні в них інструменти, щоб забезпечити дотримання часу та цивілізовану дискусію", – кажуть на CNN.

Вибори президента США

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Наразі Демократична та Республіканська партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 

15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

Нагадаємо чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди. Вони відбудуться влітку і восени.

Також повідомлялось, що чинний президент Джо Байден у передвиборчій риториці не буде акцентувати на питанні підтримки України.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, Україна співпрацюватиме зі Сполученими Штатами незалежно від результату майбутніх виборів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: