fbpx
Сьогодні
09:16 16 Чер 2024

Росіяни в Луганській області облаштували новий полігон, - ОВА

Фото: Sputnik

У тимчасово окупованій Луганській області російські загарбники облаштували новий полігон, на якому тепер проводять навчання.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Луганської ОВА Артема Лисогора.

"На Біловодщині загарбники облаштували військовий полігон", зазначив очільник області.

Як уточнив Лисогор, у місцевості між селами Плугатар та Новоспасівка росіяни періодично проводять тренування особового складу.

"Місцеві жителі скаржаться, що втратили спокій", – зазначає Лисогор.

Довідка

Біловодськ – це селище в Україні, адміністративний центр однойменної селищної громади Старобільського району Луганської області. Розташоване на річці Деркул.

Ситуація в Луганській області

Останніми тижнями ворог постійно атакує поблизу звільнених восени 2022 року населених пунктів. Російські війська масовано обстрілюють логістичні шляхи та кожне деокуповане село.

Також жорстокі бої наразі тривають в районі Білогорівки та Серебрянського лісу. Саме тут з кінця літа 2022 року проходить лінія оборони українських військ. 15 червня стало відомо, що українські оборонці вибили окупантів з позицій у Серебрянському лісництві.

У Луганській області російські війська масовано обстрілюють логістичні шляхи та кожне деокуповане село.

Варто додати, в ISW вважають, що дії російських військ на окупованій Луганщині можна вважати геноцидом. У лікарнях окупованої російськими військами Луганської області матерям погрожують відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із батьків не зможе довести наявність у них російського громадянства. Такі маніпуляції з боку окупантів порушують статтю II Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Нагадаємо, що 13 травня в тимчасово захопленому місті Сорокине Луганської області сталися вибухи. "Приліт" зафіксовано по складу з боєприпасами.

Також 11 травня у тимчасово окупованих Ровеньках Луганської області сталося влучання по нафтобазі російської федерації, руйнування об'єкта досить значні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: