fbpx
Сьогодні
17:58 16 Чер 2024

Російські боти масово запустили в мережу фейкові "цитати" знаменитостей проти України

Пов'язані з Кремлем боти мережі дезінформації "Двійник", яка є найбільшою з тих, що працюють на західну аудиторію, розпочали кампанію поширення фейкових антиукраїнських "цитат" світових знаменитостей.

Про це виданню "Агентство" повідомив представник проєкту "Блокувальник ботів", передає Рубрика.

З вечора п'ятниці боти опублікували в соціальній мережі X близько 50 картинок з фейковими цитатами, після цього інші облікові записи "Двійника" ретвітнули їх понад 120 тисяч разів.

Повідомляється, що ці пости зібрали понад 500 тисяч переглядів.

Для публікації фейкових "цитат" залучили 62% ботів, які зазвичай займаються розповсюдженням картинок та відео в рамках мережі "Двійник".

Картинки з "цитатами" боти публікували:

  • англійською,
  • французькою,
  • німецькою,
  • польською мовами.

Фейкові висловлювання приписувалися, зокрема, акторам Ештону Кутчеру, Дженіфер Еністон, Скарлетт Йохансон, Анджеліні Джолі, Алену Делону, режисеру Люку Бессону, співаку Елтону Джону, футболісту Ліонелю Мессі.

Значна частина фейкових "цитат" містить заклики відмовитись від підтримки України.

Зазначається, що всі попередні кампанії з фейковими "цитатами" також були спрямовані на припинення допомоги Україні. За останні пів року "Блокувальник ботів" зафіксував шість таких кампаній.

Довідка

США разом з Польщею створюють комунікаційну групу, щоб допомогти Україні протистояти російській дезінформації.

Як зазначається, про створення Української комунікаційної групи, "щоб підтримати Україну в боротьбі з російською агресією в інформаційному просторі", заявив Центр глобальної взаємодії Державного департаменту США, який працює над висвітленням дезінформації з боку ворожих держав.

Польські офіційні особи все частіше заявляють, що Польща також є об'єктом саботажу та інших підривних заходів з боку російських спецслужб.

Державний департамент заявив, що:

"Нова група об'єднає союзників для обміну повідомленнями, сприяння точному інформуванню про повномасштабне вторгнення Росії, посилення голосу України та викриття кремлівських інформаційних маніпуляцій".

За даними Держдепу, Кремль неодноразово використовував брехню і маніпуляції, вигадуючи фальшиві приводи для свого невиправданого вторгнення в Україну, а також щоб спробувати підірвати світову солідарність з українським народом.

Нагадаємо, на тимчасово захоплених територіях російські окупанти організовують знімання відеороликів про нібито конфлікти представників ТЦК та військових Збройних сил України з цивільними мешканцями.

Також Департамент кіберполіції Нацполіції України та Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджають, що інформація про те, що в Україні військова поліція нібито пропонує громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів, є ворожою ІПСО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: