fbpx
Сьогодні
Відео 11:44 16 Чер 2024

Нацгвардійці "Азову" та "Буревія" спільно просунулися на 1 км в глибину та 2 км в ширину в Серебрянському лісі

Фото: Скриншот з відео бригади "Азов"

Бригади Національної Гвардії "Азов" та "Буревій" спільно просунулися на 1 км в глибину та 2 км в ширину у Серебрянському лісі Луганської області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу 12 бригади спеціального призначення "Азов" на своїй сторінці у Telegram.

Нагадаємо, що учора ми писали про те, що Сили Оборони вибили російських окупантів з ряду позицій в Серебрянському лісі на Луганщині.

Тоді цю інформацію озвучив у себе в соцмережі заступник командира 12 бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України, підполковник Святослав Паламар.

Азов Серебрянський ліс

Фото: Скриншот з відео бригади "Азов"

"12-та бригада спеціального призначення "Азов" спільно з 1-ою бригадою оперативного призначення "Буревій" Національної гвардії України 21 квітня провели наступальні дії у Серебрянському лісництві.

У результаті спільних дій підрозділи бригад просунулись на 1 км в глибину та на 2 км по фронту, чим завершили один з етапів наступальних дій на своєму напрямку", вже сьогодні зранку повідомили у пресслужбі "Азову".

Тобто інформація була подана з запізненням з низки причин, основна з яких – захід та закріплення підрозділів бригад.

"Ми не говоримо про те, що саме відбувалося до моменту заходу наших хлопців на цей напрямок", написав підполковник Святослав Паламар.

Також на початку тижня "Азов" опублікував відео бойової роботи бригади на напрямку, яке показує складність утримання позицій та просування підрозділів в лісистих умовах:

Своєю чергою роботу на напрямку показали цього тижня і в 1-й оперативній бригаді "Буревій":

Бої у Серебрянському лісі

Раніше Серебрянський ліс був заказником місцевого значення в Луганській області. Він знаходиться майже впритул до Кремінної, на кордоні з Харківською областю.

Після окупації міста російськими військами навесні 2022 року, окупанти намагалися просунутися далі, у напрямку Харківської області. Утім, Сили оборони затримали росіян тут.

Після просування Сил оборони України восени 2022 року в наслідок Харківської наступальної операції, лінія фронту проходить через Серебрянський ліс, де і тримають оборони бригади "Азов" та "Буревій".

Нагадаємо, як повідомили у військовому командуванні, найгарячіша обстановка залишалася на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського.

Минулої доби, 15 червня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 526 300 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: