fbpx
Сьогодні
14:49 16 Чер 2024

Мелоні: якщо росія не погодиться на умови за підсумками Саміту миру, то ми змусимо її здатися

Фото: З відкритих джерел

Якщо російська федерація не погодиться на умови, прийняті міжнародною спільнотою на Глобальному саміті миру у Швейцарії, країни змусять її здатися.

Про це заявила 16 червня прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні під час свого виступу на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Очільниця італійського уряду нагадала, що пройшло вже 844 дні з початку Великої війни та героїчного спротиву українського народу російській агресії.

"Захищати Україну – означає обʼєднати всі зусилля міжнародної спільноти для захисту України. Якщо Росія не погодиться з цими засадами, ми змусимо її здатися", – наголосила вона.

При цьому Мелоні додала, що союзники мають установити мінімальні умови для цієї дискусії.

Прем'єрка Італії підкреслила, що агресія проти держави й миру в Україні не означає, що вона повинна здатися, як вважає президент путін.

"Це не так. Ставити такі умови – це дуже неправильно. Треба розвіяти наративи путінської пропаганди", – закликала очільниця італійського уряду.

Вона також нагадала, що в ході Саміту миру обговорювалися три важливих питання:

  • продовольча безпека,
  • ядерна безпека,
  • гуманітарна безпека.

"І ми повинні подивитися, що ми можемо побудувати на базі сьогоднішньої нашої дискусії. Італія хотіла би брати участь і допомогти Україні дивитись в майбутнє", наголосила прем'єрка.

Мелоні відзначила, що 50 млрд із прибутків від заморожених активів рф буде надано Україні.

"І президент Володимир Зеленський, ви можете розраховувати на нас скільки буде потрібно в наших зусиллях. Ми робимо все можливе, що залежить від нас, щоб зробити наше майбутнє безпечним", додала при цьому вона.

Що відомо про Глобальний саміт Миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії.

На ньому обговорюються ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Під час виступу Зеленський зазначив, що на інавгураційному Саміті миру Україні вдалося зібрати 101 країну та міжнародну організацію. На саміті представлені усі частини світу і континенти.

Також, зі слів президента України Володимира Зеленського, єдність лідерів держав з різних континентів на Міжнародному саміті миру доводить, що ідея міжнародного права залишається живою та дієвою.

Окрім того, вже завершена робота над спільною декларацією. Країни зможуть приєднатися до неї навіть після закінчення роботи саміту.

Нагадаємо, що раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголошував, що спільне комюніке Глобального саміту миру у Швейцарії залишать відкритим, щоб інші країни, які не приїхали на конференцію, змогли долучитися пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: