fbpx
Сьогодні
20:36 16 Чер 2024

Графіки відключення світла завтра по всій Україні діятимуть увесь день

Фото: enerhozbuttrans

У понеділок, 17 червня, у всіх регіонах України графіки відключення світла діятимуть з 08:00 до 22:00.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Укренерго" у Telegram.

"В період з 11:00 до 22:00 обмеження будуть діяти для більшої кількості споживачів, ніж в інші години", – сказано у повідомленні.

Причина – прогнозоване зростання споживання електроенергії на початку робочого тижня.

У випадку зміни ситуації в енергосистемі України – буде повідомлено додатково.

Укренерго у Телеграмі зауважили, що з 11:00 до 22:00 обмеження діятимуть для більшої кількості споживачів, ніж в інші години, через прогнозоване зростання споживання на початку робочого тижня.

Живлення об'єктів критичної Інфраструктури не обмежується.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою, ніж цього. Кудрицький підкреслив, що уникнути відключень побутових споживачів не вдасться через два фактори: прогнозоване зростання енергоспоживання через повернення спеки і виведення в ремонт чергового енергоблока АЕС.

крім того, найближчими днями "Енергоатом" у межах виконання планової ремонтної кампанії виведе у ремонт ще один енергоблок на 1000 МВт (1 ГВт). Через це може збільшитися тривалість відключень світла.

Зокрема, очікується, що через спеку цього літа буде зростання споживання електроенергії. Це може призвести до збільшення дефіциту енергетики. В Національній енергетичній компанії "Укренерго" очікують, що в середині літа ситуація в енергосистемі країни може бути найважчою.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

У ДТЕК попереджають, що у разі продовження російських обстрілів найгірший сценарій полягатиме в тому, що взимку в українців не буде світла та тепла по 20 годин.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: