fbpx
Сьогодні
18:16 16 Чер 2024

Генштаб: російські війська активізувалися майже по всій лінії фронту, йдуть бої

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Ворог наростив кількість наступальних та штурмових дій майже по всій лінії фронту. Від початку поточної доби сталися загалом уже 70 бойових зіткнень, бої тривають.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Рубрика.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку війська РФ продовжують зі території завдавати авіаційних ударів по українських населених пунктах. Із району Бєлгорода загарбники вдарили двома керованими авіабомбами по Графському, ще однією – по Вовчанську.
  • На Лиманському напрямку російська армія протягом дня вісім разів атакувала в районах Макіївки, Невського, Дружелюбівки та Греківки. Три штурмові дії ворога українські захисники відбили, ще п'ять бойових зіткнень тривають. Біля Серебрянського лісу росіяни завдали удару сімома некерованими авіаракетами.
  • Невдачею для російських військ завершилися три їхні спроби потіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій західніше від Іванівського та біля Андріївки на Краматорському напрямку.
  • На Торецькому напрямку загарбники вдарили керованою авіабомбою по Новополтавці.
  • На Покровському напрямку зафіксована найбільша кількість боєзіткнень. Від початку доби на цій ділянці фронту російська армія вже 24 рази атакувала українські позиції в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Сокола й Уманського.

Активно на цьому напрямку працює ворожа авіація. Зокрема, п'ятьма керованими авіабомбами росіяни вдарили по Воздвиженці, чотирма – по Криничній. По дві КАБ скинули на Водяне Друге, Тарасівку, Нову Полтавку та Прогрес. Однією КАБ і 12 некерованими авіаракетами загарбники атакували Новоселівку Першу.

Сили оборони стримують натиск на Покровському напрямку та відбили там уже 18 ворожих штурмів, шість боєзіткнень ще тривають.

  • На Курахівському напрямку йдуть бої поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Водяного й Костянтинівки. Загальна кількість ворожих атак там зросла до восьми, половину з них українські захисники вже відбили.
  • На Времівському напрямку вісім атак російської армії на позиції Сил оборони успіху не мали. Триває бій у районі Старомайорського.
  • Ворожа авіація відпрацювала пообіді на Гуляйпільському напрямку. Зокрема, однією керованою бомбою війська РФ ударили по Варварівці. 16 некерованих авіаракет запустили по Чарівному.
  • На Придніпровському напрямку загарбники четвертий раз за день спробували атакувати позиції Сил оборони поблизу Кринок, однак безуспішно.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Успіхи українських військових

"Українські захисники стають на заваді спробам російських окупантів прорвати нашу оборону та завдають їм втрат", – заявили в Генштабі.

Як повідомлялось, минулої доби, 15 червня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 526 300 солдатів.

Як повідомили у військовому командуванні, найгарячіша обстановка залишалася на Покровському напрямку. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського.

Там, за попередньою інформацією, втрати окупантів складають 232 особи, з них 86 – безповоротні.

Також знищено одну бойову броньовану машину, два міномети на п'ять автомобілів. Пошкоджено три гармати, міномет та автомобіль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: