Генштаб: протягом доби найгарячіше було на Покровському напрямку, там окупанти втратили понад 200 солдатів

Минулої доби, 15 червня, найгарячіша обстановка залишалася на Покровському напрямку. На фронті відбулося 91 бойове зіткнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, на Покровському напрямку, за попередньою інформацією, втрати окупантів складають 232 особи, з них 86 – безповоротні.

Знищено одну бойову броньовану машину, два міномети на п'ять автомобілів. Пошкоджено три гармати, міномет та автомобіль.

Атаки російської армії

За даними Генштабу, загалом, російські окупанти завдали по території України два ракетних та 39 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів, залучили 423 дрони-камікадзе.

Також ворог здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку протягом дня українські захисники успішно зупинили шість спроб противника покращити своє становище в районах Вовчанська та Тихого.
    На Куп'янському та Лиманському напрямках загалом кількість бойових зіткнень збільшилась до 15. Ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій в районах Петропавлівки, Піщаного, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. 12 атак наразі відбито, три боєзіткнення тривають в районах Греківки та Невського. Ситуація під контролем українських захисників та захисниць.
  • Сіверський напрямок. Чотири рази невдало ворог намагався атакувати наші позиції в районах Верхньокам'янського та Роздолівки.
  • Також успіху не мали чотири спроби витіснити наших оборонців в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку.
  • На Покровському напрямку досі гаряче. Від початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 33. Найбільша активність противника зберігається з району Очеретиного. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського. Силами оборони уже відбито 25 атак агресора, вісім боїв іще тривають.
  • На Курахівському напрямку ворог здійснив 11 штурмових дій в районах Невельського, Красногорівки, Георгієвки, Побєди, Парасковіївки, Новомихайлівки та Костянтинівки. Наразі, дев'ять атак успішно відбито. Напруженою залишається обстановка в районі Красногорівки, де на даний час тривають два боєзіткнення. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів вглиб території України.
  • У порівнянні з минулою добою, активність російських окупантів на Времівському напрямку збільшилася втричі. За сьогодні ворог десять разів штурмував передній край оборони в районах Водяного, Урожайного та Старомайорського. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо стабілізації обстановки.
  • На Оріхівському напрямку успіху не мали три атаки ворога в районах Малої Токмачки та Роботиного. Втрат позицій та територій не допущено.
  • На Придніпровському напрямку чергова спроба ворога атакувати позиції наших воїнів в районі Кринок зазнала невдачі.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Свіжі дописи

  • Новини

Більше не перебуває під загрозою зникнення: іберійській рисі змінили статус на “вразливі”

Рідкісна іберійська рись завдяки 20-річній програмі урядів Іспанії та Португалії більше не перебуває під загрозою… Читати більше

Sunday June 23rd, 2024
  • eРубрика

6 млн грн на потреби ЗСУ: результати благодійного вечора Вакарчука спільно з інвестиційною групою BGV

У квітні відбувся благодійний захід, організований інвестиційною групою BGV Group Management Геннадія Буткевича, Фондами BGV… Читати більше

Sunday June 23rd, 2024
  • Новини

Українські військові до кінця місяця отримають першу партію боєприпасів у рамках чеської ініціативи, – Чернохова

Збройні сили України, згідно з планом, отримають першу партію боєприпасів у рамках "чеської ініціативи" до… Читати більше

Sunday June 23rd, 2024
  • Новини

В Україні створили інтерактивну мапу безкоштовних освітніх просторів та культурних хабів: для чого це рішення

В Україні створили інтерактивну мапу молодіжних просторів, освітніх хабів та освітньо-культурних центрів, які пропонують безкоштовне… Читати більше

Sunday June 23rd, 2024
  • Новини

Буданов розповів, що ситуація на сході лишатиметься складною принаймні місяць, проте Армагеддону не буде

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов анонсує, що ситуація на сході України лишатиметься складною щонайменше… Читати більше

Sunday June 23rd, 2024
  • Новини

У Дагестані невідомі обстріляли з автоматів синагогу та церкву: є жертви

Невідомі в російських містах Дербент та Махачкала у Дагестані обстріляли синагогу, церкву та пост поліції.… Читати більше

Sunday June 23rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.