fbpx
Сьогодні
17:23 15 Чер 2024

Зеленський обговорив із Президентом Чилі реалізацію Формули миру

Фото: Офіс Президента

На полях інавгураційного Саміту миру у Швейцарії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Чилі Габріелем Боричем.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава Української держави відзначив особисту участь Габріеля Борича в Глобальному саміті миру та широке представництво країн Латинської Америки на рівні лідерів.

«Дякую за ваше рішення взяти участь у Саміті. Ми дуже раді бачити таких важливих партнерів», – сказав Володимир Зеленський.

Лідери обговорили очікування від Глобального саміту миру та подальші кроки з реалізації Формули миру.

Зеленський обговорив із Президентом Чилі

Фото: Офіс Президента

«Для нас дуже важливо підтримувати Україну, її територіальну цілісність. Ми тут, ми продовжимо міцно підтримувати вашу позицію», – сказав Президент Чилі.

Володимир Зеленський і Габріель Борич обмінялися думками стосовно можливості організації зустрічі щодо подальшої реалізації Формули миру та двосторонньої співпраці.

Глави держав відзначили результативність візиту до Чилі української урядової делегації на чолі з першою віцепрем'єр-міністеркою Юлією Свириденко минулого місяця.

Що відомо про Глобальний саміт Миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії.

У мирній конференції візьмуть участь понад 90 делегацій, зокрема 57 глав держав та урядів з усього світу. Росію на саміт не запрошували, вона сама неодноразово його відкидала. Усім присутнім нададуть можливість висловити своє бачення справедливого і сталого миру в Україні.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд відкрила дводенний Глобальний саміт миру, присвячений обговоренню української "формули миру".

Також президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії, щоб взяти участь у Глобальному саміті миру.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: