fbpx
Сьогодні
18:00 15 Чер 2024

Українські оборонці вибили окупантів з позицій у Серебрянському лісництві

Російські окупанти втратили позиції у Серебрянському лісництві в Луганській області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Deepstate, заступника командира бригади "Азов" Святослава Паламара.

Вранці аналітики повідомили, що ворог відступив у Серебрянському лісництві та Кліщіївці, а також просунувся біля Калинівки, Новопокровського та Яснобродівки.

Пізніше Паламар підтвердив, що українські захисники вибили окупантів у Серебрянському лісництві.

Крім того, начальник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко повідомив:

«Уранці аналітики повідомили, що ворог відступив у Серебрянському лісництві та Кліщіївці, а також просунувся біля Калинівки, Новопокровського та Яснобродівки. Пізніше заступник командира бригади «Азов» Святослав Паламар підтвердив, що українські захисники вибили окупантів у Серебрянському лісництві».

Нагадаємо, командир бригади Нацгвардії "Азов" підполковник Денис Прокопенко подякував адміністрації президента США Джо Байдена, що зняла заборону на постачання зброї підрозділу.

Бої у Серебрянському лісі

Раніше Серебрянський ліс був заказником місцевого значення в Луганській області. Він знаходиться майже впритул до Кремінної, на кордоні з Харківською областю.

Після окупації міста російськими військами навесні 2022 року, окупанти намагалися просунутися далі, у напрямку Харківщини. Утім, Сили оборони затримали росіян тут. Нині через цей ліс пролягає лінія фронту, де тривають жорсткі бої.

Ситуація на фронті

Від початку доби 16 червня на фронті російсько-української війни відбулося 60 бойових зіткнень. Наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани російського агресора. В основному окупанти продовжують тиснути на Покровському напрямку.

Агресор збільшив кількість атак на Харківському напрямку до п'яти за сьогодні. Бої тривають в районі Вовчанська. Також в цьому районі ворог застосував КАБи з території Бєлгородської області (рф).

На Покровському напрямку тривають дев'ять боєзіткнень в районах Новоолександрівки, Калинового, Новоселівки Першої. За сьогодні уже 24 рази ворог намагався тиснути на цьому напрямку за підтримки авіації, зокрема бомбардував КАБами райони Новогродівки, Олександрополя, Мирного, Желанного, Євгенівки, Новоселівки Першої та Карлівки. Напрямок залишається найгарячішим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: