fbpx
Сьогодні
Фото 19:42 15 Чер 2024

У Києві відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

У Києві Міністерство у справах ветеранів України відкрило уже третій Центр ветеранського розвитку у столиці та 15-ий — в Україні. Базою для нього став заклад вищої освіти "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна".

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство у справах ветеранів України

У чому проблема?

В.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун наголосив, що наразі одним із основних завдань Мінветеранів є забезпечення соціальної та професійної адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей, зокрема шляхом підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Це необхідно, аби зробити їх конкурентоспроможними на ринку праці.

відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

"Мінветеранів докладає максимум зусиль для того аби ветерани, які повертаються до цивільного життя, мали змогу стати економічно активними та фінансово незалежними. Це є  запорукою швидкого відновлення України після Перемоги. Я вдячний, що університет "Україна" долучився до нашого проєкту. Ми розглядаємо Центри ветеранського розвитку як освітні хаби, які сприятимуть нашим Захисникам і Захисницям, їхнім рідним повернутися до мирного життя. І я вірю, що ваш Центр буде популярним і успішним", — наголосив Олександр Порхун.

Він зазначив, що у Держбюджеті на 2024 рік закладено видатки на фінансування заходів із професійної адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей у сумі 71,0 млн грн. Це дасть можливість задовольнити потребу у здобутті освіти, проходженні перепідготовки або підвищенні кваліфікації близько 5000 осіб.

Яке рішення?

Центри ветеранського розвитку є важливою складовою у процесі формування й реалізації державної політики у сфері професійної адаптації, зайнятості ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих захисників і захисниць.

відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

Усі ЦВР працюють на базі відомих університетів, які є безбар'єрними та адаптивними. І тут ветерани та ветеранки, ветерани і ветеранки з інвалідністю зможуть здобути освіту та опанувати нову професію.

У Центрі можна отримати навчання та пройти перепідготовку, отримувати психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу у межах повернення до цивільного життя.

відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

Як це працює?

Також було підписано Меморандум про співпрацю між Мінветеранів та університетом "Україна". У межах співпраці буде створено мережу Центрів ветеранського розвитку на базі п'яти територіально відокремлених структурних підрозділів цього закладу вищої освіти. А саме: Вінницький соціально-економічний інститут; Житомирський економіко-гуманітарний інститут; Івано-Франківська філія; Луцький інститут розвитку людини; Хмельницький інститут соціальних технологій.

відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

Президент Університету "Україна" Петро Таланчук зазначив, що за 25 років діяльності їхній заклад підготував майже 20 тисяч фахівців різних кваліфікаційних рівнів, серед них — 11 тисяч осіб з інвалідністю.

До слова, наразі у виші навчається приблизно 320 ветеранів та військовослужбовців, а за період з 2014 року освіту в Університеті здобули 435 осіб цих категорій. На жаль, 63 студентів та викладачів вишу загинули на фронті

відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

"Щиро дякуємо Мінветеранів за ініціативу створити Центр ветеранського розвитку на базі нашого університету. Цей проєкт прекрасно вплітається у стратегію нашого подальшого розвитку. Попереду багато роботи. Ми вже маємо певні напрацювання та досвід у сфері професійної освіти та адаптації, ветеранів, будемо його масштабувати і в наших п'яти структурних підрозділах", — наголосив Петро Таланчук.  

Нагадаємо, Мінветеранів створює Центри ветеранського розвитку на виконання Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Фото: Міністерство у справах ветеранів

Заклади вже відкриті у:

  • Вінницькій області (Вінницький національний технічний університет);
  • Дніпропетровській області (Університет митної справи та фінансів);
  • Житомирській області (Державний університет "Житомирська політехніка");
  • Запорізькій області (Комунальний заклад вищої освіти "Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія" Запорізької обласної ради).
  • Місто Київ (Національний авіаційний університет, Національний університет фізичного виховання і спорту України);
  • Київській області (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, Білоцерківський національний аграрний університет);
  • Львівській області (Національний університет "Львівська політехніка");
  • Миколаївській області (Чорноморський національний університет ім. Петра Могили);
  • Полтавській області (Полтавський державний медичний університет, Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка");
  • Сумській області (Сумський державний університет);
  • Харківській області (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна).
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: