Російська федерація використовує щомісяця проти України до 3500 авіабомб, – Президент України

Російсько-окупаційні війська бомбардують українців, як Гітлер під час Другої світової війни. Зокрема, щомісяця рф випускає по Україні до 3500 керованих авіаційних бомб.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24.

"Росія використовує на місяць 3 200-3 500 КАБів – це керовані авіаційні бомби. І це дійсно для нас велика проблема. КАБи вони використовують виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі.

Це також вам дуже важливо, щоб люди розуміли. Коли вони б'ють дронами й ракетами, і вони б'ють і говорять про мілітарні цілі, то насамперед це брехня. Вони використовували тисячі цих КАБів, таких бомб спеціально для того, що люди боялися і люди тікали", наголосив Глава держави.

Як вважає Зеленський, окупаційні війська масовано використовують авіаційні бомби проти цивільних, щоб окуповувати території, як це робив Гітлер під час Другої світової війни.

Президент також зазначив, що операція росіян щодо захоплення Харкова провалилася, українським оборонцям вдалося стабілізували ситуацію.

Окрім того, Зеленський додав, що очікування допомоги від США протягом восьми місяців було складним.

"Хоча тут також люди можуть зрозуміти приблизно, яка сила у російської армії. І зрозуміло, що вісім місяців без цього пакету вони так і не змогли захопити місто, яке вони хотіли захопити. І це була їхня операція… Я дуже задоволений вчорашніми зустрічами й безпосередньо із президентом Байденом, ми проговорювали про терміни постачання тих чи інших, ну і про загальну підтримку", – додав глава держави.

Що відомо про зустрічі Зеленського з іноземними високопосадовцями на саміті G7, який відбувся в Італії 

Нагадаємо, що 13 червня президент Володимир Зеленський прибув до Італії на саміт "Групи семи", який також присвячений і ситуації в Україні та її подальшій підтримці з боку Заходу.

Під час виступу на саміті "Групи семи" Глава держави закликав розробити програму відновлення для України, схожу на план Маршалла для Європи після Другої світової війни.

Окрім того, український лідер підписав на полях саміту "Великої сімки" зі Сполученими Штатами Америки та Японією двосторонню угоду про гарантії безпеки на 10 років.

Також Президент зустрівся в Італії з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та Папою Римським Франциском.

Свіжі дописи

  • Новини

У Лондоні відбувся показ документального фільму про Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла

У столиці Великої Британії відбулася прем'єра документального фільму "Да Вінчі" про військового, Героя України Дмитра… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

На Київщині створили охоронні зони, щоб захистити рідкісних птахів

Чорний лелека, змієїд, підорлик малий та журавель сірий — 12 гнізд рідкісних птахів з Червоної… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

КМІС: понад 70% українців підтримують рівні права для представників ЛГБТ

70,4% українців вважають, що представники ЛГБТ-спільноти повинні мати такі ж права, як і решта громадян… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

Фонд BGV допоможе відновити домогосподарства 200 родинам у Херсонській області

Благодійний фонд BGV у Херсонській області допоможе відновити домогосподарства 200 родинам Про це пише Рубрика,… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

Українці отримають сертифікати на безкоштовні книги: навіщо це рішення

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

Чернігівські школярі отримали найвищу нагороду за розробку детектора для FPV-дрона на основі ШІ

Двоє талановитих хлопців з Чернігова, що закінчують 11 клас, здобули міжнародне визнання на конкурсі INFOMATRIX… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.