fbpx
Сьогодні
20:48 15 Чер 2024

Президент України зустрівся з віцепрезиденткою США: обговорили динаміку надходження озброєння та ситуацію на фронті

Фото: Офіс Президента

На полях Глобального саміту миру у Швейцарії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, яка очолює американську делегацію на Саміті.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава Української держави подякував Президенту США Джозефу Байдену та його команді за підписану в Італії двосторонню безпекову угоду, а також – Конгресу США, обом партіям і палатам, за ухвалення пакета допомоги для нашої країни цьогоріч у квітні.

«Путін намагається розширити війну та зробити її ще кривавішою. Але разом з Америкою та всіма партнерами ми захищаємо життя наших людей і відкриваємо нові можливості для дипломатії», – зазначив Президент.

Президент України зустрівся з віцепрезиденткою США

Фото: Офіс Президента

Володимир Зеленський також подякував Сполученим Штатам за підтримку Саміту миру та Камалі Гарріс – за участь у заході.

«Україна завжди вірила в силу дипломатії. Війна – це не наш вибір, це вибір Путіна. На сьогоднішньому Саміті миру ми зробимо все можливе, щоб почати шлях до справжнього миру через дипломатію. Допомога Сполучених Штатів у наближенні миру є справді життєво важливою. Дякую вам», – сказав він.

Під час зустрічі обговорили динаміку надходження озброєнь з оголошених пакетів допомоги на поле бою, комплектування бригад, ситуацію на фронті, зокрема на Харківщині, та перебіг виконання домовленостей щодо додаткових систем Patriot.

Президент України зустрівся з віцепрезиденткою США

Фото: Офіс Президента

Камала Гарріс наголосила, що США й надалі захищатимуть демократичні цінності та протистоятимуть диктаторам.

«Я тут, у Швейцарії, щоб разом з Україною та лідерами з усього світу продемонструвати підтримку справедливого й тривалого миру для України», – зазначила віцепрезидентка Сполучених Штатів.

Камала Гарріс також повідомила, що США виділять понад 1,5 млрд дол. на гуманітарні та енергетичні потреби України. Зокрема, 824 млн дол. – на подолання найнагальніших викликів в енергетиці, включно з ремонтом інфраструктури, 379 млн дол. – на забезпечення їжею, водою, притулком та інші гуманітарні послуги, ще 300 млн – на громадську безпеку, включно з підтримкою всіх правоохоронних органів.

Що відомо про Глобальний саміт Миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії.

У мирній конференції візьмуть участь понад 90 делегацій, зокрема 57 глав держав та урядів з усього світу. Росію на саміт не запрошували, вона сама неодноразово його відкидала. Усім присутнім нададуть можливість висловити своє бачення справедливого і сталого миру в Україні.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд відкрила дводенний Глобальний саміт миру, присвячений обговоренню української "формули миру".

Також президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії, щоб взяти участь у Глобальному саміті миру.

На полях інавгураційного Саміту миру у Швейцарії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Чилі Габріелем Боричем. Глава Української держави відзначив особисту участь Габріеля Борича в Глобальному саміті миру та широке представництво країн Латинської Америки на рівні лідерів.

Також Зеленський провів зустріч із Президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі. Глава Української держави розповів про російський повітряний терор проти енергетичної системи України та наголосив, що наша країна докладає всіх можливих зусиль для відновлення генерації електроенергії.

Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм. Глава держави подякував Його Всесвятості за підтримку нашої країни, молитви за мир та допомогу українцям, які постраждали внаслідок російської агресії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: