Очільники ключових інституцій ЄС привітали Україну та Молдову з черговим кроком на шляху до вступу в Євросоюз

Керівники ключових інституцій Європейського Союзу привітали рішення про схвалення переговорних рамок для України та Молдови та пообіцяли підтримку цим країнам на шляху до вступу в ЄС.

Про це повідомляє Рубрика.

До привітань долучилась президентка Європейського парламенту Роберта Метсола.

"Майбутнє України та Молдови – в ЄС. Європейський парламент продовжуватиме тісно співпрацювати з обома країнами на шляху до вступу", – написала вона в соцмережі X.

Також голова Європейської ради Шарль Мішель привітав принципову домовленість щодо переговорних рамок для переговорів про вступ України та Молдови.

"З нетерпінням чекаю на перші міжурядові конференції з обома країнами. Ми виконуємо свої обіцянки й будемо підтримувати вас на шляху до членства", – запевнив він.

А президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала рішення "величезним кроком уперед на шляху" України та Молдови до ЄС.

"Європейська комісія буде стояти поруч з вами на кожному кроці цього шляху", – додала очільниця ЄК.

Вступ України до ЄС

Нагадаємо, 14 червня постійні представники держав-членів ЄС принципово схвалили переговорні рамки для переговорів про вступ України, а також Молдови.

Рішення послів Європейського Союзу означає, що 25 червня, як і планувалось, відбудеться міжурядова конференція, яка дасть офіційний старт переговорам про вступ України та Молдови в ЄС.

Варто додати, що Угорщина на рівні постійних представників блокувала ухвалення рішення, говорячи про "недостатній прогрес, зроблений Україною щодо національних меншин".

Проте 14 червня стало відомо, що Угорщина зняла вето щодо початку перемовин України про вступ до ЄС, оскільки домоглась включення всіх своїх умов у переговорні рамки, на основі яких відбуватимуться перемовини про вступ України до Європейського Союзу.

В Офісі Президента зазначили, що Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії.

А вже 7 червня Єврокомісія надала позитивну оцінку євроінтеграційному прогресу України та підтримала початок переговорів про вступ до ЄС. Того ж дня посли ЄС мали ухвалити рішення розпочати переговори з Україною про вступ до блоку, однак із запереченнями виступила Угорщина.

Варто зауважити, що послиня Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова вважає цілком реальним приєднання України до ЄС у 2030 році.

Свіжі дописи

  • Новини

Кабмін ухвалив рішення про звільнення Найєма

18 червня Кабінет Міністрів звільнив Мустафу Найєма з посади очільника Державного агентства відновлення та розвитку… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

У Києві стріляли в казахського опозиціонера: прокуратура розпочала досудове розслідування

У Шевченківському районі Києва вдень 18 червня невідомий намагався застрелити казахського опозиціонера Айдоса Садикова. Потерпілий у лікарні… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

Люди в усьому світі почали втрачати інтерес до новин, – результати дослідження

В усьому світі люди дедалі більше почали відмовлятися від перегляду новин, скаржачись на нудьгу та… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

У Лондоні відбувся показ документального фільму про Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла

У столиці Великої Британії відбулася прем'єра документального фільму "Да Вінчі" про військового, Героя України Дмитра… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

На Київщині створили охоронні зони, щоб захистити рідкісних птахів

Чорний лелека, змієїд, підорлик малий та журавель сірий — 12 гнізд рідкісних птахів з Червоної… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

КМІС: понад 70% українців підтримують рівні права для представників ЛГБТ

70,4% українців вважають, що представники ЛГБТ-спільноти повинні мати такі ж права, як і решта громадян… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.