fbpx
Сьогодні
16:05 15 Чер 2024

На тимчасово окупованій території Херсонської області окупанти в школах створили класи "поліцаїв"

Фото: ЦНС

У Херсонської області на тимчасово окупованій території в школах розпочали процес формування спеціалізованих класів, у яких будуть готувати "поліцаїв".

Про це розповіли у Центрі національного спротиву.

У Нацспротиві розповідають, що це будуть класи росгвардії. У них діти проходитимуть військові навчання та "патріотичне виховання".

Після закінчення курсу випускники:

  • отримуватимуть первинне сержантське звання,
  • виконуватимуть роботу "поліцаїв".

Такі класи планують відкрити вже з нового навчального року. Перший з'явиться у Скадовську. Надалі такі спецкласи створюватимуть у кожній школі регіону. Як зазначають у Центрі нацспротиву, вони вже діють на тимчасово окупованому Запоріжжі.

"Центр національного спротиву нагадує: промивання мізків з метою нівелювання самоідентичності українських дітей є ознакою геноциду. І за такі злочини окупантів та всіх, хто з ними співпрацює, передбачено суворе покарання", — наголосили в ЦНС.

Що відомо про перевиховання росією українських дітей

Росія фінансує значну кількість програм, метою яких є "перевиховання" українських дітей із тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Окрім того, національний спротив повідомляв, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також повідомляли, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

А ще російські загарбники організували у захопленому Мелекіно під Маріуполем табір воєнізованого руху "Юнармія" угруповання "днр".

До того ж окупаційна влада планує навчати дітей збирати дрони на уроках праці, для цього навіть створять спеціальний навчальний модуль.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: