fbpx
Сьогодні
22:27 15 Чер 2024

Миру не можна досягти без росії. Але вона обрала війну, а не дипломатію і діалог, – Шольц

російська федерація могла б завершити війну вже сьогодні або в будь-який момент. Однак рф відмовилася від цього.

Як повідомляє Рубрика, про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на саміти миру у Швейцарії.

Шольц наголосив, що Україна найбільше зацікавлена в мирі, але він передбачає дещо більше, ніж відсутність війни.

"Негайне припинення вогню без серйозних переговорів і плану досягнення справедливого й довготривалого миру лише на основі так званих "нових реалій" лише легітимізує територіальні загарбання Росії", – додав він.

Німецький канцлер згадав і про "легітимні безпекові запевнення", які висувала росія щодо США й НАТО, і нагадав, що Захід був готовий вести з Москвою діалог із питань європейської безпеки.

"Але саме росія обрала війну, а не дипломатію і діалог. Тож дозвольте висловитись дуже чітко: хай як хто сприймає свої безпекові запевнення, вони не можуть і не повинні виправдовувати вторгнення в сусідню мирну країну", – сказав Шольц.

Він також вважає, що мир в Україні "не може бути досягнутий без залучення Росії", але зауважив, що Москва продовжує агресію проти українського населення.

"Ми всі знаємо, що росія може завершити війну зараз чи в будь-який інший момент, якщо припинить наступ і виведе війська з України. Та досі Росія відмовлялась дослухатись до наших закликів до миру на основі міжнародного права і Статуту ООН", – констатував канцлер.

Що відомо про Глобальний саміт Миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії.

У мирній конференції візьмуть участь понад 90 делегацій, зокрема 57 глав держав та урядів з усього світу. Росію на саміт не запрошували, вона сама неодноразово його відкидала. Усім присутнім нададуть можливість висловити своє бачення справедливого і сталого миру в Україні.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд відкрила дводенний Глобальний саміт миру, присвячений обговоренню української "формули миру".

Головні цитати від лідерів та представників країн:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: