fbpx
Сьогодні
19:00 15 Чер 2024

Комюніке Саміту миру зможуть підтримати навіть ті країни, які не приїхали на зустріч, – Єрмак

Спільне комюніке Глобального саміту миру у Швейцарії залишать відкритим, щоб інші країни, які не приїхали на конференцію, змогли долучитися пізніше.

Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак в етері телемаратону 15 червня, цитує Рубрика.

За словами Єрмака, текст комюніке вже поширили серед делегацій, які беруть участь у саміті. Водночас він додав, що Україна очікує, що до заяви приєднаються більше країн, ніж приїхали на конференцію.

«Чітка позиція по комюніке є, воно розповсюджене серед учасників. Ми очікуємо, що більшість країн приєднається до нього. До нього зможуть приєднатися навіть ті країни, які не приїхали на цей саміт. Ми дуже скоро побачимо перелік країн, які приєдналися до цього комюніке. Але в цих процесах до останньої хвилини йде узгодження, але глобальних питань немає, бо у нас чітка позиція», — зазначив він.

Керівник Офісу президента нагадав, що раніше 143 країни світу засудили російську агресію проти України на Генеральній асамблеї ООН.

Він також заперечив чутки про те, що текст комюніке змінили, замінивши слово «війна» на «агресія».

«Наша позиція не змінилася, вона чітка і принципова — президент [Володимир Зеленський] ніколи не підпише ніякий "Мінськ" чи "Будапешт". У нас немає жодних компромісів з територіальною цілісністю та суверенітетом», — наголосив Єрмак.

Нагадаємо, 14 червня Швейцарія повідомила, що у саміті візьмуть участь 100 делегацій, зокрема 57 глав держав та урядів з усього світу. Під час конференції учасники обговорять три теми: ядерна безпека, продовольча безпека та звільнення всіх полонених і депортованих українців.

Що відомо про Глобальний саміт Миру

Нагадаємо, що Глобальний саміт миру триватиме 15-16 червня на курорті Бюргеншток у центральній Швейцарії.

У мирній конференції візьмуть участь понад 90 делегацій, зокрема 57 глав держав та урядів з усього світу. Росію на саміт не запрошували, вона сама неодноразово його відкидала. Усім присутнім нададуть можливість висловити своє бачення справедливого і сталого миру в Україні.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд відкрила дводенний Глобальний саміт миру, присвячений обговоренню української "формули миру".

Також президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії, щоб взяти участь у Глобальному саміті миру.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: