“Гнутися, але не ламатись”: Збройні сили України використовують стратегію “еластичної стрічки” в обороні, – AP

Українським Силам оборони довелося втратити деякі території, аби відтягнути час. Однак вогнева міць ЗСУ покращилася після того, як американські законодавці схвалили вкрай необхідний пакет військової допомоги.

Про це пише AP.

Як аналізує американське видання, хоча надходження західних боєприпасів зменшило кричущу російську артилерійську перевагу, та все ж війська рф все ще завойовують позиції вздовж лінії фронту.

Ймовірно, вони продовжуватимуть це робити упродовж літа, поки сухіша земля та довші дні, які сприятимуть їхньому просуванню.

Своєю чергою українське військове командування вдається до стратегії "гнутись, але не ламатись", щоб виграти час, поки не отримає більше західного озброєння та боєприпасів на фронті.

Як зазначають журналісти, поступившись частиною території, Україна отримала можливість вести бойові дії з більш захищених позицій.

ЗСУ розгорнули гнучку оборонну стратегію "еластичної стрічки", щоб виграти час, поки не буде краще озброєна і забезпечена.

Зі слів військових, приймаючи болісні рішення про відхід на краще захищені позиції, українські війська можуть воювати більш ефективно та зберігати особовий склад.

Також аналітики пояснюють, що в такій стратегії час грає на користь:

  • можна поступитися невеликою територією, але згодом отримати більше.

Також видання наголошує, що ця стратегія контрастує з дев'ятимісячною битвою за місто Бахмут, де українські війська зазнали значних втрат в марній спробі втримати місто.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив Associated Press, що Україна вже бачить результати американської допомоги.

 "Перевага Росії в артилерії була 7 до 1 на початку року, але зараз вона знизилася до 5 до 1", підкреслив він.

Окрім того, Гаврилюк зауважив, що для нейтралізації російської авіації Україні потрібно щонайменше 130 винищувачів F-16. Він впевнений, що з часом Україна досягне переваги у власному повітряному просторі.

Ситуація на фронті

Російсько-окупаційні війська ставлять собі за мету захопити міста Часів Яр Донецької області та Вовчанськ у Харківській області. Останні тижні армія рф посилила свій тиск на напрямку Часового Яру.

11 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська не захопили село Іванівське поблизу Часового Яру.

Також  у ЗМІ з'явилася інформація, що приблизно з третього червня російські загарбники намагаються накопичуватися у крайніх будинках мікрорайону "Канал" у Часовому Яру Донецької області. Це та частина міста, що розташована найближче до окупованого Бахмута.

Окрім того, українські захисники утримують під своїм контролем більшу частину Вовчанська. Вони намагаються витісняти ворога з міста та просуватися вперед.

Як повідомляють у військовому командуванні, станом на 14 червня, ситуація складна, проте контрольована силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території. Найгарячіша обстановка залишається на Покровському напрямку.

Загалом минулої доби, Сили оборони ліквідували ще понад 1000 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 524 100 солдатів.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві стріляли в казахського опозиціонера: прокуратура розпочала досудове розслідування

У Шевченківському районі Києва вдень 18 червня невідомий намагався застрелити казахського опозиціонера Айдоса Садикова. Потерпілий у лікарні… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

Люди в усьому світі почали втрачати інтерес до новин, – результати дослідження

В усьому світі люди дедалі більше почали відмовлятися від перегляду новин, скаржачись на нудьгу та… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

У Лондоні відбувся показ документального фільму про Дмитра “Да Вінчі” Коцюбайла

У столиці Великої Британії відбулася прем'єра документального фільму "Да Вінчі" про військового, Героя України Дмитра… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

На Київщині створили охоронні зони, щоб захистити рідкісних птахів

Чорний лелека, змієїд, підорлик малий та журавель сірий — 12 гнізд рідкісних птахів з Червоної… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

КМІС: понад 70% українців підтримують рівні права для представників ЛГБТ

70,4% українців вважають, що представники ЛГБТ-спільноти повинні мати такі ж права, як і решта громадян… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024
  • Новини

Фонд BGV допоможе відновити домогосподарства 200 родинам у Херсонській області

Благодійний фонд BGV у Херсонській області допоможе відновити домогосподарства 200 родинам Про це пише Рубрика,… Читати більше

Tuesday June 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.