fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:48 14 Чер 2024

Зеленський провів перемовини із прем’єром Індії та Папою Римським

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Італії з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та Папою Римським Франциском.

Про це йдеться в Телеграмі глави держави, передає Рубрика.

Перемовини з прем'єр-міністром Індії

Фото: ОПУ

"Зустрівся із Прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді в межах робочого візиту до Італії для участі в саміті країн Групи семи", – зазначив Зеленський.

За його словами, під час зустрічі обговорили розвиток двосторонніх відносин та розширення торгівлі, зокрема в контексті функціонування чорноморського експортного коридору.

Фото: ОПУ

Також сторони розглянули можливість обміну досвідом використання нових технологій у сільському господарстві.

"Говорили і про підготовку Глобального саміту миру та пункти порядку денного Саміту. Дякую Премʼєр-міністру Нарендрі Моді за спрямування на Саміт делегації високого рівня", – підкреслив Зеленський.

Зеленський зустрівся з Папою Римським

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Італії зустрівся з Папою Римським Франциском.

Фото: ОПУ

Президент та понтифік обговорили:

  • наслідки російської агресії проти України,
  • російський повітряний терор ,
  • складну ситуацію в енергетиці.

Фото: ОПУ

Також вони поспілкувалися про:

  • українську «формулу миру»,
  • роль Святого Престолу у встановленні справедливого і сталого миру для України,
  • очікування від Глобального саміту миру у Швейцарії.

Зеленський наголосив, що Україна цінує участь Ватикану в Саміті миру та зусилля, спрямовані на наближення миру, зокрема щодо повернення українських дітей, викрадених росією.

"Дякую Його Святості за молитви за мир для України, духовну близькість із нашим народом та гуманітарну допомогу для наших людей", — додав президент.

Довідка

Саміт "Великої сімки" під головуванням Італії триватиме з 13 до 15 червня в місті Борго Егнація. Передбачається участь лідерів Сполучених Штатів, Канади, Франції, Великої Британії, Німеччини та Японії, президентів Європейської Ради та Єврокомісії, лідерів низки інших держав і міжнародних організацій.

Як повідомляла Рубрика, Папа Римський Франциск в Італії проведе двосторонні переговори зі світовими лідерами на саміті "Великої сімки" (G7), де говоритиме про штучний інтелект. А також зустрінеться з українським президентом Володимиром Зеленським.

Також повідомлялось, що представники Швейцарії запросили Папу Римського Франциска на Глобальний саміт миру, який відбудеться відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку.

Нагадаємо, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Передбачається, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: