fbpx
Сьогодні
18:32 13 Чер 2024

ЗРК Patriot в пріоритеті, проте Україна повинна отримати й інші системи, - Глава Пентагону під час "Рашмтайну"

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Підтримка України в питанні надання засобів протиповітряної оборони залишається у пріоритеті. Водночас окрім ЗРК Patriot, необхідно передавати й інші системи.

Про це пише Голос Америки з посиланням на голову Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки (США) Ллойда Остіна під час засідання "Рашмтайн".

"Щодо Patriot. Ви знаєте, що протиповітряна оборона – це пріоритет. Ми щоразу наголошуємо, що треба надавати Україні додаткові системи Patriot.

Але не тільки це, ми багато часу приділяємо тому, щоб закликати інші країни передавати не тільки Патріоти, але й інші системи ППО Україні", підкреслив Глава Пентагону.

Остін додав, що сьогодні він немає нових оголошень щодо Patrot, втім робиться усе можливе для того, щоб надати Україні додаткові спроможності якнайшвидше.

Також міністр оборони США прокоментував інформацію про те, що у Польщі відмовились переміщувати Patriot до України. Варто пояснити, що голова Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Сєв'єра назвав відповідний крок небезпечним, оскільки знижується захист його країни.

"Я бачив повідомлення преси. Що я хочу сказати. Не буде змін в нашому покритті Patriot в Польщі. Я знаю, що про це повідомляли, але немає змін щодо Польщі. Щоб дати Україні те, що потрібно, ми працюємо з іншими країнами", – додав голова Пентагону.

23-я зустріч Контактної групи з питань оборони України

Засідання "Рамштайну" проходить в рамках зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО. Відповідно до оприлюдненої програми заходів, 13 червня також відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

У міністерстві оборони США заявили, що в центрі уваги "Рамштайну" буде обговорення можливостей для посилення протиповітряної оборони України, зокрема установками Patriot та іншими системами.

Як повідомляли, Аргентина приєдналася до Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Заяви країн-партнерів під час засідання "Рамштайн":

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: