Втрати рф у війні проти України становлять вже 350 000 вбитими та пораненими, – міністр оборони США під час відкриття “Рамштайну”

Міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG)  у Брюсселі заявив, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року щонайменше 350 тис. російських військовослужбовців були вбиті або поранені.

Про це пише Укрінформ, передає Рубрика.

"З початку повномасштабного путінського вторгнення в лютому 2022 року щонайменше 350 тис. російських військовослужбовців були вбиті або поранені", – сказав він.

Також, за даними Остіна, лише з вересня минулого року у нових спробах атакувати росіяни втратили 2600 бойових машин.

"З вересня минулого року, якраз перед тим, як Кремль розпочав свій новий наступ, Росія втратила понад 2600 бойових машин вздовж лінії фронту в Україні. Просуваючись на захід від Авдіївки, російські окупанти втратили там понад 160 бойових машин лише у травні", – сказав він.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Крім того, додав глава Пентагону, українські сили потопили, знищили або пошкодили 24 російських судна в Чорному морі.

За словами Остіна, це – "ще одне нагадування про ціну, яку росія платить за імперські амбіції путіна, і це ще одне нагадування про рішучість України".

"Український народ залишається стійким і нескореним, а українські Збройні сили продовжують вражати світ своєю майстерністю і стійкістю. Українські війська відбивають новий наступ Росії в Харківській області і міцно тримають оборону на лінії фронту на сході і півдні України", – заявив американський міністр.

Довідка

У міністерстві оборони США заявили, що обговорення можливостей для посилення протиповітряної оборони України, у тому числі, установками Patriot та іншими системами, буде в центрі уваги 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG) в четвер у Брюсселі.

Засідання "Рамштайну" проходить в рамках зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО. Відповідно до оприлюдненої програми заходів, 13 червня також відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Контактна група з питань оборони України, так званий формат"Рамштайн", об'єднує близько 50 країн з метою координації зусиль на підтримку України в умовах її протистояння російській агресії в Європі.

Як повідомлялось, Аргентина приєдналася до Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Свіжі дописи

  • Новини

Ювенальні прокурори назвали, скільки українських дітей загинули через повномасштабне вторгнення рф

За час повномасштабного вторгнення через дії окупаційних військ загинули щонайменше 554 українські дитини та ще… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Підтримка жителів ТОТ: Східний Варіант опрацював вже 100 звернень на “гарячій лінії”

У лютому онлайн-медіа Східний Варіант запустило гарячу лінію “HelpPrint”. За період діяльності “гарячої лінії” команда… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Національному військовому меморіальному кладовищу під Києвом бути: затвердили проєктну документацію

Поблизу столиці побудують Національне військове меморіальне кладовище (НВМК): проєктна документація отримала позитивний висновок. Про це… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Річниця звільнення острова Зміїний: в СБУ показали унікальні кадри спецоперації

У Чорному році два роки тому українські захисники звільнили острів Зміїний. З нагоди річниці Служба… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Врятувати вдалося не всіх: у США зафіксували наймасовіший за останні 25 років викид дельфінів на мілину

На заході Сполучених Штатів Америки у водах річки Геррінг понад 100 атлантичних білобоких дельфінів опинилися… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

В Україні зʼявилося перше “Укриття від нетерпимості”: навіщо це рішення

В Україні зʼявилося перше укриття від нетерпимості, яке насправді від неї не захищає Про це… Читати більше

Sunday June 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.