fbpx
Сьогодні
13:41 13 Чер 2024

Втрати рф у війні проти України становлять вже 350 000 вбитими та пораненими, - міністр оборони США під час відкриття "Рамштайну"

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG)  у Брюсселі заявив, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року щонайменше 350 тис. російських військовослужбовців були вбиті або поранені.

Про це пише Укрінформ, передає Рубрика.

"З початку повномасштабного путінського вторгнення в лютому 2022 року щонайменше 350 тис. російських військовослужбовців були вбиті або поранені", – сказав він.

Також, за даними Остіна, лише з вересня минулого року у нових спробах атакувати росіяни втратили 2600 бойових машин.

"З вересня минулого року, якраз перед тим, як Кремль розпочав свій новий наступ, Росія втратила понад 2600 бойових машин вздовж лінії фронту в Україні. Просуваючись на захід від Авдіївки, російські окупанти втратили там понад 160 бойових машин лише у травні", – сказав він.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Крім того, додав глава Пентагону, українські сили потопили, знищили або пошкодили 24 російських судна в Чорному морі.

За словами Остіна, це – "ще одне нагадування про ціну, яку росія платить за імперські амбіції путіна, і це ще одне нагадування про рішучість України".

"Український народ залишається стійким і нескореним, а українські Збройні сили продовжують вражати світ своєю майстерністю і стійкістю. Українські війська відбивають новий наступ Росії в Харківській області і міцно тримають оборону на лінії фронту на сході і півдні України", – заявив американський міністр.

Довідка

У міністерстві оборони США заявили, що обговорення можливостей для посилення протиповітряної оборони України, у тому числі, установками Patriot та іншими системами, буде в центрі уваги 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG) в четвер у Брюсселі.

Засідання "Рамштайну" проходить в рамках зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО. Відповідно до оприлюдненої програми заходів, 13 червня також відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Контактна група з питань оборони України, так званий формат"Рамштайн", об'єднує близько 50 країн з метою координації зусиль на підтримку України в умовах її протистояння російській агресії в Європі.

Як повідомлялось, Аргентина приєдналася до Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: