fbpx
Сьогодні
19:56 13 Чер 2024

"Укроборонпром" та Amentum Services домовилися створити підприємство для ремонту американської бронетехніки

Фото: "Укроборонпром"

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" підписало Меморандум про наміри створити спільне підприємство з Amentum Services Сполучених Штатів Америки.

Пр це пише Рубрика, посилаючись на "Укроборонпром".

Від АТ "Українська оборонна промисловість" Меморандум підписав Генеральний директор Герман Сметанін, від Amentum Services, Inc – Джо Данавей, Президент з виконавчих операцій підрозділу критичних місій.

Як повідомляють, підприємство Amentum Services є однією з провідних компаній у сфері глобального проєктування, управління проєктами та інтеграції рішень. Мова йде про потенційну співпрацю щодо:

  • відновлення,
  • технічного обслуговування бронетехніки американського виробництва.

Зазначають, що раніше представники Amentum Services, Inc відвідали підприємства Укроборонпрому, оцінили їх наявні можливості, технічну базу та потенціал.

"Вітчизняні зброярі чекають від нових партнерів допомоги з отриманням технічної документації, обладнання та запчастин, які стануть в пригоді під час ремонту та техобслуговування бойових броньованих машин виробництва США", наголосили в "Укроборонпромі".

Підкреслюють, що подія відбулася у присутності Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна та спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Нагадаємо, завдяки плідному міжнародному партнерству АТ "Українська оборонна промисловість" поступово посилює свій бронетанковий напрямок.

Так, 10 червня поточного року у рамках спільного підприємства з Rheinmetall відкрито перший спільний цех з ремонту і виробництва німецької бронетехніки в Україні.

Раніше повідомлялось, що німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

Що відомо про інші спільні виробництва зброї з іншими країнами

Варто додати, що Україна та Бельгія планують створити спільне виробництво озброєння.

Окрім того, німецький виробник зброї Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири заводи, про що повідомив керівник Rheinmetall під час презентації результатів роботи компанії за 2023 рік.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Також АТ "Українська оборонна промисловість" підписало меморандум про співпрацю з провідною німецькою компанією Dynamit Nobel Defence.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: