fbpx
Сьогодні
Фото 16:30 13 Чер 2024

У львівському Центрі протезування та ортезування UNBROKEN пройшли навчання майже 40 протезистів: як працює це рішення 

Фото: Львівська міська рада

Для спеціалістів з протезування з усієї України в Центрі протезування та ортезування UNBROKEN завершився 15-денний практичний семінар. Викладачами були спеціалісти авторитетної німецької організації Human Study.

Про це пише Рубрика з посиланням на Львівську міську раду.

У чому проблема?

Під час війни багато людей втрачають кінцівки. А процедура протезування — це доволі складний і тривалий процес, який складається з багатьох етапів.

Спочатку у пацієнта мають загоїтися рани, тоді він має пройти курс реабілітації, після якого відбувається протезування. Надалі пацієнту протягом всього життя доведеться відвідувати протезиста для коригування протеза, зокрема через зміну ампутованої кінцівки, способу життя, фізичної форми тощо.

Саме тому потреба у протезистах ще довго лишатиметься актуальною навіть після закінчення війни.

Яке рішення?

Тому у Центрі протезування та ортезування UNBROKEN завершився 15-денний практичний семінар для спеціалістів з протезування з усієї України.

Фото: Львівська міська рада

Навчання проводили за усіма вимогами світових стандартів.

Фото: Львівська міська рада

Як це працює?

"Цього разу наші спеціалісти, а також їхні колеги з інших регіонів, підвищували свої знання та практичні навички до рівня вимог Міжнародної асоціації з протезування та ортезування (ISPO). У практичних семінарах взяли участь 38 протезистів. Працювали вони двома групами. Протягом перших десяти днів вчилися протезувати нижні кінцівки за стандартами асоціації. Впродовж наступних п'яти – ще одна група фахівців переймала досвід протезування верхніх кінцівок", – повідомили у Центрі протезування та ортезування UNBROKEN.

Фото: Львівська міська рада

Викладачами були спеціалісти авторитетної німецької організації Human Study, яка відома у світі завдяки якості підготовки фахівців з протезування, ортезування та реабілітації.

Організація співпрацювала з Україною ще до повномасштабного вторгнення, а зараз німецькі експерти прагнуть максимально покращити якість життя українців, які через війну втратили кінцівки.

Фото: Львівська міська рада

Навчання фінансується урядом Німеччини та реалізується GIZ Ukraine в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України/EU4 Resilient Regions».

До слова, львівські протезисти постійно навчаються і вдосконалюють свої навики, аби надавати допомогу пацієнтам на найвищому рівні.

Фото: Львівська міська рада

А торік ортопеди-травматологи центру UNBROKEN вперше в Україні виконали остеоінтеграційне (внутрішньокісткове) протезування нижніх кінцівок. Пацієнтові – 57-річному капітану ЗСУ Ігорю Крупнову, який на війні втратив обидві ноги, вживили протези просто у кістки. Зараз захисник веде активний спосіб життя та здійснює мрії.

Фото: Львівська міська рада

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези – тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. Центр відкрили у квітні 2023 року.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Як повідомлялось, у Львові відкрили найбільший в країні Центр протезування та ортезування UNBROKEN, який забезпечуватиме понад 1200 пацієнтів на рік сучасними протезами.

Нагадаємо, три українські фахівці з протезування пройшли стажування у Німеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: