До Краматорська Укрзалізниця запустила особливий потяг з Одеси – “Жовта стрічка”

Національний перевізник вантажу та пасажирів "Укрзалізниця" запустив потяг "Жовта стрічка" – символ підтримки спротиву українців на тимчасово окупованих територіях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на "Укрзалізницю" та громадську організацію "Жовта стрічка".

У чому проблема?

"Щодня тисячі активістів і активісток руху спротиву "Жовта стрічка" на всіх тимчасово окупованих територіях продовжують чинити спротив.

Малими героїчними вчинками з ризиком для власного життя вони борються за повернення України та нагадують окупантам, що це – українська земля", – пояснюють активісти.

Десять років тимчасової окупації Криму не зламали волю кримськотатарського народу та значної частини мешканців півострова різних національностей.

А активісти руху "Жовта стрічка" у 10-ті роковини російської окупації Криму навіть підняли український прапор на одну з вершин півострова.

Яке рішення?

 13 червня до донецького міста прибув особливий потяг №192/191 Одеса – Краматорськ, який є кінцевою залізничною станцією цього маршруту.

Фото: Фейсбук / Жовта стрічка

На його лівреї згадані мешканці всіх поки що окупованих українських міст, містечок і найменших сіл. Усі ті, хто залишається на своїй землі, вірить в Україну та обирає не здаватися, попри все.

Фото: Фейсбук / Жовта стрічка

Залізничники також поділилися світлинами вагонів потягу, на стінах якого – згадки про мешканців міст, містечок і сіл, які перебувають під російською окупацією.

Як це працює?

В "Укрзалізниці" кажуть, що українцям на тимчасово окупованих територіях важливо, щоб про них пам'ятали та розповідали про їхній спротив. А тому пропонують долучитися до їхньої підтримки.

Для цього пасажири поїзда №192/191 можуть зробити світлини на тлі вагонів і поділитися ними у соцмережах із хештегом #ПотягЖовтаСтрічка.

Фото: Фейсбук / Жовта стрічка

"Потяг "Жовта стрічка" — залізний символ, що одного дня вони сядуть в українські потяги, які прибудуть у всі знову вільні українські міста", наголосили активісти.

Також у потязі розмістили спеціальні скриньки, в яких можна залишити послання українцям, що перебувають під окупацією.

Фото: Фейсбук / Жовта стрічка

"Розповідайте світу про спротив українців і підтримуйте своїх: щоб поїзди Укрзалізниці швидше повернулися на знову вільні українські землі",– додають залізничники.

Фото: Фейсбук / Жовта стрічка

Що відомо про рух "Жовта стрічка"

"Жовта стрічка" — рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях України, створений у квітні 2022 року після російського військового вторгнення. Метою руху є інформаційний опір російським окупантам.

Він виник у квітні 2022 року на тимчасово окупованих росією територіях. 25 квітня на каналі у Telegram координатори руху закликали жителів чіпляти прапори України та жовті стрічки на вулицях і в людних місцях. Того ж дня у тимчасово окупованому Херсоні з'явилися жовті стрічки.

Нагадаємо, до Дня Соборності України активісти руху "Жовта Стрічка" також розгорнули український прапор на вершині гори Пахкал-Кая у Криму.

Окрім того, в листопаді минулого року в тимчасово окупованому Криму замайорів український прапор, який розгорнули активісти на горі Бойка, щоб дати всім зрозуміти, що півострів – це українська земля.

Як повідомляла Рубрика, указом Президента України Володимира Зеленського 26 лютого офіційно визнано Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Свіжі дописи

  • Новини

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що входить

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Сума, на яку надається допомога,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

На харківському напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій та здійснює перекидання підрозділів

На харківському напрямку російські окупанти намагаються нарощувати темпи наступальних дій, також здійснили перекидання підрозділів із… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

2 мільйони українців оновили свої дані у Резерв+, – Міноборони

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами для оновлення персональних даних та… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору “петріотів” для України

Під час традиційного вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що увесь цей день в… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Полтавщину: одна людина загинула, 3 постраждали, пошкоджено школу й дитячий садок

У Полтавській області внаслідок російського удару одна людина загинула і троє зазнали поранень. Про це… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Державна дума та рада федерації росії ухвалили заяву про призупинення участі делегації рф у Парламентській… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.