fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 13 Чер 2024

Лісовий кіт та скіфська стела: Миколаївський краєзнавчий запустив лімітовану лінійку сувенірів

Миколаївський обласний краєзнавчий музей (МОКМ) оголосив про запуск нової лінійки музейних сувенірі. Колекцію мерча з зображенням експонатів тепер можна придбати онлайн. Увесь прибуток від продажу витратять на відновлення та розвиток музею.

Про це пише Рубрика з посиланням на Миколаївський обласний краєзнавчий музей.

Колекція сувенірів стала результатом великої колаборації МОКМ та агенції соціальних проєктів Platfor.ma. В межах колаборації музей оновив свою айдентику, провів редизайн сайту та соцмереж, а також отримав нову комунікаційну стратегію. А тепер кожен охочий може придбати мерч із зображенням унікальних експонатів музею та підтримати розвиток установи.

Як кажуть ініціатори, головна мета колекції — привернути увагу до історії Миколаївщини та всієї України, а також мотивувати українців підтримувати музеї, особливо в часи війни.


До лімітованої колекції увійшли футболки, сумки, постери, магніти, набір листівок та навіть форма для пряників у вигляді скіфської стели.

Крім того, було видано альбом з найцікавішими експонатами музею.

Серед експонатів зображених на сувенірах історичні, археологічні та природничі пам'ятки Миколаївщини, наприклад:

Бронзовий казан (білозерська культура, середина XIII — середина XI ст. до н.е.), що був випадково знайдений членом товариства "Друзі музею»"Григорієм Маргулісом на території городища Дикий Сад у Миколаєві в 1930 році.

Антропоморфна стела (скіфська культура, V століття до н.е.), що потрапила в колекцію з села Тернівка (нині територія Миколаєва) у 1955 році.

Кіт лісовий (Felis silvestris) — рідкісний ссавець, що занесений до Червоної книги України й підлягає охороні (має статус «вразливий») та безліч інших.

 Миколайчик польовий (Eryngium campestre L.) — багаторічна трав'яниста рослина, що росте на степових пасовищах, полях, біля доріг та жител на Миколаївщині. 

Вартість сувенірів стартує від 50 грн. Придбати речі можна онлайн в інтернет-магазині Platfor.ma, доставка при замовленні від 300 грн до 16.06 безплатна.

100% прибутку від продажу сувенірів будуть використані для:

  • Ремонту котельні. Від вибухової хвилі її приміщення дуже постраждало, а через те, що котельня знаходиться на горищі, аварія може призвести до затоплення залів музею.
  • Облаштування дитячого простору в укритті. Через часті тривоги діти проводять у підвалі іноді по кілька годин. На отримані кошти музей планує закупити столи, проєктор та екран, щоб продовжувати екскурсію або проводити майстер-класи. А також теплі пледи, бо взимку в підвалі дуже холодно.

Як повідомлялось, для Миколаївського обласного краєзнавчого музею команда агенції соціальних проєктів Platfor.ma розробила нову айдентику. В основі візуального стилю – музейні експонати, архівні фото та кольори природи Миколаївщини.

Нагадаємо, за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe у музеї "Старофлотські казарми" міста Миколаєва відновлюють експозицію після ракетних обстрілів.

Окрім того, у Миколаєві понад 1000 архівних фотографій, на яких зображені вулиці, родини та сюжети історичних подій регіону в період від кінця ХІХ до першої половини ХХ століття та які зберігаються в Обласному краєзнавчому музеї, вже оцифрували.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: