fbpx
Сьогодні
14:37 13 Чер 2024

Канада відправить Україні понад 2000 ракетних двигунів CRV7, патрони для стрілецької зброї та системи дистанційного керування

English version here

Україна отримає від Канади понад 2 тисячі ракетних двигунів CRV7. Також країна надасть патрони для стрілецької зброї та системи дистанційного керування.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Yahoo.

Міністерство оборони Канади заявило, що Канада надішле першу партію, понад 2000 ракетних двигунів CRV7, для українських військ, які раніше були зняті з експлуатації.

Раніше в уряді Канади заявляли, що мають намір розпочати постачання двигунів найближчими тижнями.

Відомо, що у Канади є понад 83 тисячі таких ракетних двигунів, які вже не використовуються.

Міністр оборони Канади Білл Блер під час засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" заявив, що його країна також надасть:

  • 29 дистанційних систем озброєння Nanuk,
  • понад 130 тисяч патронів для стрілецької зброї.

Довідка

CRV7 – авіаційна некерована ракета канадської розробки калібру 70 мм зі складним оперенням.

Вона призначена для ударів по наземних цілях. Ці ракети також вважають озброєнням холодної війни, оскільки вони були створені ще у 1980-х роках.

Ракетні двигуни CRV7 можуть застосовуватися для озброєння наявних у ЗСУ гелікоптерів. Також профільні видання зазначають, що з CRV7 можна зробити наземні пускові.

Допомога від Канади

Нагадаємо, що Канада підтримує Україну, надала озброєння, фінансову та гуманітарну допомогу. Також Канада приєдналася до навчання українських військових.

Повідомлялося, що Канада відправить Україні чотири броньовані бойові автомобілі для евакуації поранених. Українська армія отримає 50 таких автомобілів.

Також Канада виділить 3 млн канадських дол (близько 2,3 млн дол США) на оплату українського виробництва бойових дронів для потреб Збройних сил України.

Окрім того, для допомоги у боротьбі проти російської агресії Канада надала Україні ще 200 бронетранспортерів Senator.

Загалом після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада вже надала Україні різноманітної фінансової, гуманітарної, військової та іншої допомоги більш як на $10 мільярдів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: