fbpx
Сьогодні
22:24 13 Чер 2024

Генштаб: війська рф намагались прорвати оборону ЗСУ на Краматорському напрямку, але атаки відбито

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Протягом доби, 13 червня, найгарячішою ситуація залишається на Покровському напрямку: загалом на лінії фронту відбулось 77 бойових зіткнень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштаб.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, за попередньою інформацією, на Курахівському напрямку сьогодні втрати ворога склали:

  • 71 окупант,
  • два танки,
  • 11 бойових броньованих машин.

Атаки російської армії

Впродовж дня ворог намагається шукати шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 77.

Ситуація на напрямках фронту

  • За даними Генштабу, гарячою лишається ситуація на Краматорському напрямку. Там від початку доби російські війська вісім разів намагалися вклинитися в нашу оборону. Шість атак українські воїни відбили. Ще два боєзіткнення продовжуються.
  • На Харківському напрямку російські загарбники не полишають намірів потіснити українських захисників в районі Вовчанська. На цей час підрозділи Сил оборони успішно відбили дві штурмові дії противника, ще два боєзіткнення – тривають.
  • На Куп'янському напрямку наші оборонці завадили трьом спробам ворога просунутися в районах Синьківки, Петропавлівки, Стельмахівки та Берестового. Ще один бій триває. Населені пункти Куп'янськ, Першотравневе та Степова Новоселівка продовжують потерпати від ударів російськими КАБами.
  • На Лиманському напрямку всі шість штурмових спроб противника успіху не мали. Українські воїни контролюють ситуацію.
  • На Покровському напрямку окупанти не зменшують темпів наступу. Від початку доби ворог 30 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. 24 штурмові дії агресора успіху не мали, ще шість атак – тривають.
  • На Курахівському напрямку впродовж дня відбулося 16 бойових зіткнень. Наші оборонці успішно відбили 15 атакувальних дій ворога. Ще один бій триває.
  • На Придніпровському напрямку наші захисники відбили п'ять атак ворога в районі Кринок. Ситуація контрольована.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, що минулої доби, 12 червня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 522 810 солдатів.

Також британська розвідка проаналізувала втрати росіян у боях біля Часового Яру: вони високі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: