fbpx
Сьогодні
17:59 12 Чер 2024

Вірменія припинить членство в ОДКБ, – Пашинян

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна залишить Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це повідомляє Эхо Кавказа, пише Рубрика.

Зокрема, під час урядової години у парламенті, відповідаючи на репліку опозиційного депутата, чому Вірменія висловлює невдоволення ОДКБ, але не виходить із неї, Пашинян сказав:

«Ми вийдемо … вирішимо, коли. Як ви вважаєте, який наступний крок, чи можемо ми повернутися назад? Іншого шляху немає. Ми на шляху до справжньої Вірменії і майже біля цілі. На шляху до суверенної, мирної, розмежованої держави. Ми не повернемося». 

Раніше Пашинян неодноразово говорив про те, що ОДКБ не виконала своїх зобов'язань перед Єреваном.

Що таке ОДКБ?

Організація договору про колективну безпеку (також відома як Ташкентський договір) — військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Казахстан, Киргизстан, росія та Таджикистан. Влада росії намагається подати ОДКБ як альтернативу НАТО. У 2022 році ОДКБ за запитом президента Казахстану проводила там операцію з розгону масових протестів.

З початком повномасштабної війни та на тлі загострення у Нагірному Карабаху Вірменія почала відходити від справ ОДКБ: відмовлялася від участі в навчаннях, Пашинян на саміті ОДКБ відмовився підписати проєкт декларації та розкритикував організацію.

У Вірменії відбувалися мітинги з вимогою виходу з ОДКБ. Пашинян казав, що участь Вірменії в цьому блоці «заморожена». А у травні речниця Міністерства закордонних справ Вірменії Ані Бадалян казала, що країна більше не братиме участь у фінансуванні ОДКБ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: