fbpx
Сьогодні
22:22 12 Чер 2024

У Білій Церкві відкрився 23-й центр рекрутингу української армії

Фото: Мукачівська міська рада

Центр рекрутингу розпочав роботу за адресою проспект Незалежності, 34. Тут громадяни матимуть можливість отримати інформацію про вакансії у військових частинах, звернутися до рекрутерів та розпочати процес долучення до Сил оборони.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

«Центр рекрутингу української армії надає можливість дізнатися про вакансії у війську загалом, а не якоїсь конкретної бригади. Ми контактуємо з десятками і сотнями військових частин, щоб кожен міг знайти найбільш відповідне місце служби», — розповів Уповноважений з питань рекрутингу Міноборони Олексій Бежевець.

Центр працюватиме з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, а в п'ятницю з 8:00 до 15:45 із перервою на обід з 13:00 до 13:45. На сайті центрів рекрутингу української армії буде доступна актуальна інформація про вакансії та контакти.

«Сьогодні непересічний день в історії нашої громади. Ми відкриваємо рекрутинг-центр, підписали Меморандум про співпрацю з Міноборони, що сприятиме консолідації зусиль задля забезпечення обороноздатності нашої держави», — зазначив під час відкриття секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб.

Центр пропонує понад три тисячі вакансій по всій Україні й тісно співпрацює із 72-ю окремою механізованою бригадою імені Чорних Запорожців та підрозділами ДПСУ.

Станом на сьогодні в Україні вже працюють 23 центри рекрутингу української армії, до яких звернулося більше 7 000 людей. Актуальну інформацію про контакти центрів рекрутингу та алгоритм долучення до Сил оборони України можна знайти на сайті https://recruiting.mod.gov.ua.

«Центр рекрутингу надає інформаційно-консультаційний сервіс для людей, які хочуть визначитися з місцем служби, отримати рекомендаційний лист та долучитися до військових частин. Ми закликаємо жителів Білої Церкви та всієї Білоцерківської громади звертатися сюди, дізнаватися інформацію та приймати зважені рішення щодо долучення до лав захисників України», — додав Олексій Бежевець.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: