fbpx
Сьогодні
20:00 12 Чер 2024

США запровадили понад 300 нових санкцій проти компаній, які підтримують воєнну економіку росії

Фото: AP

Сполучені Штати сьогодні 12 червня запровадили понад 300 нових санкцій проти понад 300 фізичних та юридичних осіб у росії та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки та Карибського басейну.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів США, пише Рубрика.

Зазначається, що під обмеження потрапили ті особи та компанії, чиї продукти та послуги досі дозволяли росії підтримувати війну в Україні та ухилятись від західних санкцій.

Як наголосили у міністерстві, сьогоднішні дії підвищують ризик вторинних санкцій для іноземних фінансових установ, які мають справу з російською військовою економікою.

До санкційного списку зокрема потрапили "Газпром інвест", ТОВ "Арктик СПГ 1" і ТОВ "Арктик СПГ 3", ТОВ "Нафтовий термінал "Білокам'янка", Московська біржа, Національний розрахунковий депозитарій і Національний кліринговий центр.

Також під обмеження потрапили російські банки "Промсвязьбанк", "Внешэкономбанк", Сбербанк Росії, "ВТБ Банк" і "ВТБ Капитал Холдинг".

"Військова економіка росії глибоко ізольована від міжнародної фінансової системи, через що кремлівська армія відчайдушно потребує доступу до зовнішнього світу. Сьогоднішні дії завдають удару по решті їхніх шляхів доставки міжнародних матеріалів і обладнання, включаючи їхню залежність від важливих поставок із третіх країн", — прокоментувала запровдження санкцій міністерка фінансів Джанет Л. Єллен.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Сполучені Штати разом з союзниками 1 травня запровадили санкції проти майже 300 суб'єктів: серед них десятки компаній, які допомагали Росії купувати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

Як повідомлялося, останній на сьогодні 13-й пакет санкцій Рада ЄС схвалила у лютому напередодні річниці повномасштабного вторгненя РФ.

Він передбачав обмеження проти 106 людей та 88 юридичних осіб, "відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Пріоритетними для цих санкцій були військова та оборонна галузі росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове "перевиховання" українських дітей.

Також Сполучені Штати Америки 23 лютого запровадили масштабний пакет санкцій проти росії за її військову агресію в Україні. Під обмеження потрапили сотні юридичних осіб.

Окрім того, Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Влада Швейцарії оголосила про приєднання до 13-го пакета санкцій Євросоюзу щодо росії, схваливши як розширення санкційного списку, так і передбачені ним обмежувальні торговельні заходи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: