fbpx
Сьогодні
20:37 12 Чер 2024

Президент України прибув до Саудівської Аравії

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський прибув з неоголошеним візитом до Саудівської Аравії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на AFP та Зеленського в соцмережах

Літак із Зеленським приземлився в місті Джидда на узбережжі Червоного моря, де його зустрічали саудівські посадовці, зокрема радник з питань національної безпеки та посол у Києві.

Про візит повідомив і сам Зеленський.

"Змістовна та енергійна зустріч із Його Високістю Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Обговорили двосторонні відносини України та Саудівської Аравії, відзначили хорошу динаміку виконання наших попередніх домовленостей, результативну співпрацю команд. Продовжуватимемо це".

Президент додав, що також на зустрічі обговорили підготовку до Глобального саміту миру, його очікувані результати та їхню можливу імплементацію, наближення справжнього миру для України.

Крім того, сторони обмінялися поглядами на міжнародну ситуацію та перспективи її розвитку. "Україна вдячна Саудівській Аравії за підтримку. Цінуємо прагнення Його Високості допомогти у швидшому відновленні миру", – наголосив президент.

AFP нагадує, що Саудівська Аравія – найбільший у світі експортер нафти, який тісно співпрацює з Росією в питаннях нафтової політики і підтримує зв'язки як із Москвою, так і з Києвом після великого вторгнення РФ в Україну. При цьому саудити позиціонують себе як можливих посередників у цій війні.

Варто зазначити, що протягом останніх тижнів Зеленський здійснив низку візитів, щоб заручитися підтримкою на Саміті миру, який має відбутися у Швейцарії на вихідних. Глава української держави відвідав не лише традиційних союзників у Європейському Союзі, а й країни Близького Сходу та Азії, які мають тісніші відносини з росією.

Раніше цього місяця український лідер відвідав Сінгапур, Філіппіни та Катар.

Очікується, що у Швейцарії зберуться представники близько 90 країн світу. Багатьох офіційних осіб Зеленський переконав взяти участь у зустрічі після особистих візитів.

Саудівська Аравія наразі не підтвердила, чи візьме участь у саміті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: