fbpx
Сьогодні
22:56 11 Чер 2024

З початку року українські оборонці отримали від держави у 6 разів більше дронів, ніж торік, – Сухаревський

Фото: Міністерство оборони

Державні компанії за п'ять місяців поточного року передали українським захисникам у шість разів більше безпілотників, ніж за 2023 рік.

Про це у відповідь на запитання кореспондента РБК-Україна заявив командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський, цитує Рубрика.

"За період, який минув цього року, за ці півроку, держава поставила Збройним силам у шість разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. Ця тенденція йде до нарощування", – наголосив Сухаревський.

Він також гарантував, що завдання президента України Володимира Зеленського про передачу українським захисникам у 2024 році 1 мільйона FPV-дронів буде перевиконано.

За словами Сухаревського, зараз в Україні є багато виробників дронів, але не всі вони готові до масштабного виробництва. Тому створюються державні програми, щоб масштабувати їхнє виробництво.

"Йдеться не лише про виробництво на території України, а й за кордоном, щоб масштабувати найкращі зразки", – розповів командувач Сил безпілотних систем.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві презентували новітній рід військ ЗСУ — Сили безпілотних систем. Україна стала першою країною, що створила новітній рід військ – Сили безпілотних систем, під час офіційної презентації заявив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

Раніше Рубрика повідомляла, що відповідно до наказу Міністра оборони України від 10 червня 2024 року полковника Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних Сил України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: