fbpx
Сьогодні
21:54 11 Чер 2024

Україна запросила Литву до створення спільних оборонних підприємств

English version here

Фото: Міністерство оборони

На технологічній конференції TechBatt 2024 у Вільнюсі заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко зустрілася з міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащунасом та його заступницею Гретою Монікою Тучкуте.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

 «Щаслива всіх вітати у Вільнюсі, столиці нашого союзника та партнера. Дякую всьому литовському народу за непохитну підтримку України, а Міністерству національної оборони Литви — за ініціативність та дотримання обіцянок. Працюємо над поглибленням співпраці», – сказала Катерина Черногоренко, звертаючись до учасників конференції.

 На зустрічі обговорювалися можливості створення спільних підприємств та готовність оперативно ділитися бойовим досвідом українських військових з литовськими виробниками. Україна виявила зацікавленість у тестуванні продукції литовських розробників.

 «Окремо дякую Литві за активну участь у Коаліції дронів та ІТ-коаліції. Спільні підприємства — це один з ключових напрямів нашого співробітництва. Український досвід та литовська експертиза здатні створювати нові ефективні засоби для переваги над ворогом», – підкреслила Катерина Черногоренко.

 З початку повномасштабного вторгнення Литва надала понад 600 млн євро військової допомоги Україні. Нещодавно Литва оголосила про виділення 3 млн євро на закупівлю дронів у межах Коаліції дронів.

Крім того, Литва очолює коаліцію з розмінування та надає допомогу у сфері кібербезпеки України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: