fbpx
Сьогодні
14:54 11 Чер 2024

Україна та Німеччина підписали декларацію щодо підтримки відновлення після війни

Фото: Міноборони

Міністерства фінансів України та Німеччини підписали спільну декларацію про наміри щодо зміцнення двосторонньої співпраці для підтримки відновлення України після війни.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, Берлін не обмежується тією формою підтримки, яка потрібна Україні для перемоги у війні.

"Ми хочемо зробити свій внесок зараз, щоб Україна могла задати курс на майбутнє зростання через своє відновлення", – сказав він.

Мова йде не лише про фінансові ресурси, а й про створення інституційного потенціалу для підтримки приватних компаній в Україні та просування інвестицій, додав Лінднер.

Декларація не є договором і не створює прав або зобов'язань з міжнародного права.

Міністерство фінансів Німеччини доручило Банку розвитку KfW оцінити реалізацію проєкту, що включає фінансові консультації для підтримки Міністерства фінансів України.

Проєкт також може підтримати Фонд розвитку бізнесу, щоб зробити його незалежною державною фінансовою установою, орієнтованою на українські малі та середні підприємства (МСП).

Варто додати, що Україна та Франція також підписали угоду щодо відновлення та підтримки критичної інфраструктури й пріоритетних секторів економіки на 200 млн євро, з яких 60 млн буде спрямовано на енергетику.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що його країна надасть Україні новий пакет допомоги, у межах якого виділить 140 мільйонів євро на відновлення інфраструктури.

Окрім того, у Берліні напередодні URC відбувся захід Ukraine Recovery Talks, присвячений відновленню медіа як складовій відновлення України.

Також зважаючи на російські атаки по енергетичній інфраструктурі, Україна отримає від Європейського Союзу 200 мільйонів євро на ремонт пошкоджених об'єктів енергетики та тисячу сонячних панелей й тисячі генераторів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: